Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Byggarbeten i sommar - ibland kan det bullra

Det byggs mycket i Nacka nu, och det kan vara bra att känna till några större arbeten som pågår under sommaren och vilka som ansvarar för dem.

Upprustning av Saltsjöbanan

Ett stort pågående projekt gäller Saltsjöbanan, som rustas upp och bland annat ska få bättre skydd för buller från tågen. Arbetena leds av SL/Landstingets trafikförvaltning och utförs av flera entreprenörer.

En del av projektet är upprustningen av Neglingedepån. Arbeten som kan vara bullrande pågår vardagar klockan 7-19, mer tysta arbeten även efter klockan 19 och helger. Om du vill få snabb information om avvikelser i arbetstiderna vid depån kan du anmäla dig till en mejllista via saltsjobanan@sl.se
Information om upprustningen av depån

En annan del i projektet är arbeten i Henriksdal. Entreprenören Infranord kommer att behöva spränga, borra och schakta i tunneln. Bullrande arbeten sker mellan klockan 07 och 19 och tystare arbeten övrig tid.
Infranords information om arbetena med tunneln

Om du har frågor eller synpunkter - kontakta SLs kundtjänst dygnet runt på tel. 08-600 10 00 eller via chatt eller webbformulär

Utbyggnad av Henriksdals reningsverk

Ett annat stort projekt är Stockholm Vattens om- och tillbyggnad av Henriksdals reningsverk. Arbetena innebär bland annat sprängningar och transporter. Du kan anmäla dig till Stockholm Vatten för att få avisering inför sprängningar 30 minuter i förväg via sms eller telefon.
Här kan du ställa frågor och lämna synpunkter och läsa om pågående arbeten

Vad kan jag göra om jag störs?

Du ska i första hand kontakta byggherren eller en entreprenör på plats för att denne ska få en chans att förbättra situationen. De som har hand om projekten ovan har kontaktuppgifter och information om störningar på sina webbplatser. Använd dem!

En rad större stadsbyggnadsprojekt som pågår i områden där människor bor informerar också om vart man ska vända sig med frågor och klagomål.
Pågående stadsbyggnadsprojekt i Nacka

Om du behöver hjälp att hitta kontaktuppgifter till ansvariga byggare kan du vända dig till Stadsbyggnadsservice.

Om du inte får gehör

Om du inte får gehör för ditt klagomål kan du, förutom när det gäller Henriksdals reningsverk, vända dig till Nacka kommuns miljöenhet. Du kan, efter att du framfört klagomål till ansvarig byggare och inte fått gehör för ditt klagomål, anmäla klagomål via kommunens webb.
Guide och formulär för klagomål
Störningar får inte vara helt tillfälliga, utan ska pågå en viss tid för att miljöenheten ska kunna ställa krav på utredningar och/eller åtgärder. För Henriksdals reningsverk är miljöförvaltningen i Stockholm tillsynsmyndighet.

Om olika typer av buller i Nacka
Naturvårdsverkets information och riktlinjer om buller från byggplatser

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

Skriv in din gatuadress ovan så får du:

  • Upptäcka spännande evenemang i ditt närområde.