Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka inleder samarbete med Gehl arkitekter

Hur anpassar vi våra processer så att vi kan bygga en stad där människor trivs och mår bra? Under två dagar kommer Gehl arkitekter tillsammans med tjänstemän och politiker i Nacka att öka medvetenheten om vilka värden och kvaliteter som är viktiga i staden.

Nacka kommun inleder ett samarbete med Gehl arkitekter som bland annat ligger bakom ”Most liveable Citys in the World”. När Gehl utvecklar städer är människan och platsen alltid i fokus som förutsättning för att skapa en levande och attraktiv stad.

Med de utmaningar som Nacka står inför vill vi öka vår kompetens inom gestaltning och skapandet av levande och hållbar stad. Gehl kommer att beskriva sin metodik och de verktyg som behövs för att uppnå detta. Dagarna kommer att innehålla föreläsningar, studiebesök på aktuella platser i Nacka stad och arbete med konkreta case.

Bild hämtad från Gehl arkitekter. New York.

Gehl arkitekter har sitt säte i Danmark och är en världsledande arkitektbyrå med fokus på människan och platsen i staden. De har arbetet med ett flertal projekt i en mängd olika världsdelar. Bland annat storstäder som New York, London och Muskat och även många mindre städer. De ligger även bakom Melbourne och ”Most liveable City in the World”. Läs mer om Gehl arkitekter här.

Sidan uppdaterades: