Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mammorna och papporna i våldets skugga - 21 februari

Alexandra Pascalidou kommer till Nacka för att tala om föräldrars förebyggande roll i kampen mot våldet och hur vi föräldrar kan rusta oss och våra barn för att motverka roten till denna utveckling.

Det ställs allt större och svårare krav på föräldrar i en tid när unga människors liv på olika sätt präglas och påverkas av utsatthet, droger och kriminalitet. Alexandra Pascalidou har i decennier ägnat sig åt att försöka förstå ungas utsatthet, utanförskapet, våldet och kriminaliteten. I sina senaste böcker, ”Mammorna” och ”Var är papporna?” har hon intervjuat föräldrar i Sveriges fattigaste förorter. Nu kommer Alexandra till Nacka för att tala om föräldrars förebyggande roll i kampen mot våldet och hur vi föräldrar kan rusta oss och våra barn för att motverka roten till denna utveckling. Vad kan vi göra för att främja trygghet och gemenskap? Hur kan vi samlas och samverka över gränserna för att ge våra barn en ljusare framtid och hur kan vi som föräldrar bidra till att göra människor mänskligare?

Välkomna till en inspirerande föreläsning som får oss att se samband och sammanhang som motiverar till handling. Efter föreläsningen bjuder
Alexandra in till samtal.

Om föreläsaren

spring_2024_500x500_föreläsare_copyright-alexandra-pascalidou-foto-thron-ullberg-04.jpg

Alexandra Pascalidou är en prisbelönt journalist, författare, programledare och dramatiker. Hennes bok ”Mammorna” Augustnominerades och ligger till grund för serien ”Mammorna i våldets skugga” samt pjäsen ”Mammorna” som spelades på både Riksteatern och Stadsteatern som fick fina recensioner.

Datum: 21 februari

Tid: 19.00–19.45, därefter samtal och boksignering

Plats: Föreläsningen ges i första hand på plats i Nacka kyrka, då kan du också ställa frågor till föreläsaren. Det finns också möjlighet att se en live-sändning av föreläsningen, med då kan vi inte garantera att ljudkvaliteten fungerar optimalt. Du kan inte heller ställa frågor till föreläsaren.

Intresseanmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka

Här finns anmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka.

Se live-sändning av föreläsningen

Här kommer du att kunna se live-sändningen.

Sidan uppdaterades: