Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Föreningar får stöd för kostnadsfria sommarläger

Sju föreningar har beviljats projektbidrag, ett av kommunens bidrag för föreningar inom idrott och fritid. Fyra av föreningarna kommer att ordna aktiviteter för barn och unga under sommarlovet. Det blir bland annat ett kanotläger, träningsläger och spännande aktiviteter i Fisksätra. På fritidsnämndens sammanträde beviljades också bidrag för aktiviteter under hösten och investeringar i föreningslokaler.

Projektbidragets syfte

Syftet med projektbidraget är att ge föreningar möjlighet att genomföra projekt som utvecklar eller höjer verksamhetens kvalitet och förbättrar möjligheterna till en aktiv fritid för barn och unga i åldern 7 till 20 år, eller för personer med funktionsnedsättning. Bidragets syfte är även att ge föreningar möjlighet att genomföra kostnadsfri och öppen lovverksamhet. Bidraget kan sökas två gånger per år, även av föreningar som inte är bidragsberättigade.

Aktiviteter under sommarlovet

Föreningar som har fått bidrag för lovverksamhet för barn, unga och personer med funktionsnedsättning kommer att bidra till ett bredare utbud av kostnadsfria öppna aktiviteter under sommarlovet. Det blir aktiviteter i Fisksätra, ett kanotläger för barn och unga mellan 11 och 17 år i Velamsund, ett sommarläger med fokus på rörelseglädje och prova-på-aktiviteter för barn och unga mellan 10 och 14 år samt en simtävling med möjlighet för barn, unga och personer med funktionsnedsättning att delta i simmärkestagning.

Aktiviteter under hösten

Ny ridsportsgren

En ridklubbsförening får bidrag för att bredda och utveckla sin verksamhet genom att starta en ny gren, Working Equitation (WE). Grenen är relativt ny i Sverige och målet är att locka fler unga ryttare och öka intresset för ridsporten hos killar.

Parakul för dig med funktionsnedsättning

Föreningen får stöd för att erbjuda en aktivare fritid för barn, unga och personer med funktiosnedsättning genom att bjuda in till prova-på-aktiviteter, spela spel eller ta en promenad tillsammans en gång i månaden. Målet är att deltagarna ska hitta en aktivitet de vill fortsätta med under sin fritid och inspirera målgruppen till att delta i föreningslivet.

Sportläger under höstlovet

Föreningen kommer att arrangera ett kostnadsfritt sportläger under höstlovet för barn och unga mellan 6 och 16 år i Fisksätra. Lägret kommer att bidra till en aktiv fritid för målgruppen.

Investeringsbidrag

Investeringsbidraget syfte är att underlätta för föreningar som behöver renovera eller göra ny-, till- eller ombyggnad av egen anläggning. Investeringsbidraget ska även ge en möjlighet för föreningar att göra underhållsarbeten i egna anläggningar och lokaler. Bidraget kan sökas två gånger per år.

Fritidsnämnden ger fyra föreningar investeringsbidrag: Järla IF Orientering, Segelklubben Måsungen, Älta scoutkår och Älta tennisklubb. Bidraget kommer bland annat att användas för en energieffektivisering, rivning och byggnation av nytt förråd, altan samt en ny trappa.

Här kan du läsa mer om Nackas föreningsbidrag

Här hittar du ett register över föreningar och aktörer i Nacka

Sidan uppdaterades: