Tattby

Tattby naturreservat är ett stort naturområde i Saltsjöbaden. Här finns en dramatisk natur, härliga strövområden och vackra utsiktspunkter. Utmed sjöarnas branta stränder råder en nästan trolsk stämning.
 

Ett spännande inslag är Dammsjöns flytande öar. Du kan bada i både Dammsjön och Lundsjön.

Vandra

Här till vänster hittar du en beskrivning av en härlig vandring inom Tattby naturreservat och Erstavik. På vandringen passerar du några härliga platser med en blandning av berg, sjöar och skog och hav.

 Skogssjö i Tattby.
Slalom

I de östra delarna av reservatet ligger Vinterstadion med lift slalombacke. Från Vinterstadions topp har du en vidsträckt utsikt över skärgårdslandskapet. Du kan köpa halv- och endagarskort i backen. Saltsjöbadens slalomklubb arrangerar skidbytardagar varje höst, där medlemmar och andra kan sälja och köpa begagnad skidutrustning. Du tar dig till backen med Saltsjöbanan. Kliv av vid Solsidan och promenera drygt en kilometer (se karta).

 Karta över reservatet. Klicka för att se den större, i nytt fönster.

Fiska
I Tattbys sjöar finns gott om fisk, däribland abborre, gädda, sarv och braxen, lake och inplanterad regnbåge. Fiskerätten i den östra delen av sjöarna Lundsjön och Dammsjön har upplåtits till Saltsjöbadens Fiskevårdsförening. Där kan du bli medlem för 100 kr per år. Här till höger hittar du länk till Saltsjöbadens fiskvårdsförening.

 

Hitta hit
Ta Saltsjöbanan till hållplats Tattby, Erstaviksbadet eller Solsidan.

Med bil: Kör Saltsjöbadsleden, sväng av från Skyttevägen mot Erstaviksbadets parkering.

Webbkarta (zoombar karta) med reservatet i fokus.

Publicerad av: parkochnatur@nacka.se
Publicerad: 2011-08-05
Uppdaterad: 2014-11-05
 
Nacka kommun | Postadress: S-131 81 Nacka | Besöksadress: Granitvägen 15 | Telefon: 08-718 80 00 | Fax: 08-718 91 15
E-post till Nacka kommun | Organisationsnummer: 212000-0167 | Om webbplatsen | Webbansvarig: Infomaster