Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nacka en allt mer attraktiv arbetsgivare

Nacka är en attraktiv arbetsgivare med motiverade medarbetare och där allt fler känner stolthet och engagemang. Det visar årets medarbetarundersökning. Resultatet är det bästa någonsin.

- Det är oerhört viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare för att säkerställa vår kompetensförsörjning. Det är helt centralt för att vi ska kunna leva upp till vårt huvuduppdrag – att ge bästa möjliga service till medborgarna, säger Lena Dahlstedt stadsdirektör.

Fler positiva svar

I undersökningen, som 89 procent av de anställda har svarat på, noterar Nacka kommun den högsta nivån någonsin för Hållbart medarbetarengagemang (HME), det nyckeltal kommunen rapporterar till Sveriges kommuner och landsting. Andel positiva svar på frågorna som mäter motivation, ledarskap och styrning är nu 82 procent.

I undersökningen konstateras stadiga förbättringar på flera områden. Allt fler, åtta av tio, kan rekommendera Nacka som arbetsgivare. Den motivations­analys som undersökningsföretaget har gjort visar att motivationsindex fortsätter att öka från en redan hög nivå.

Fakta om medarbetarundersökningen
Medarbetarundersökningen görs för att driva på utvecklingen av kommunstyrelsens fokus som arbetsgivare: att Nacka ska vara en attraktiv arbetsgivare med kompetenta, stolta, friska och motiverade medarbetare. Resultatet används som grund för det arbete chefer och medarbetare driver för utveckling av hållbart medarbetarengagemang och god arbetsmiljö.

Sidan uppdaterades: