Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Du som jobbar på restaurang exponeras för alkohol varje dag i ditt arbete. Det är vanligare att anställda inom restaurangbranschen än i andra branscher dricker alkohol ofta.

Det här brukar man säga är effekterna av att dricka alkohol:

  • Vi blir uppiggade, mer sociala och mindre självkritiska.
  • Hämningarna släpper och kontrollbehovet minskar.
  • Tidsperspektivet och omdömesförmågan påverkas.
  • Balansen mellan risktagande och trygghet störs.
  • Reaktionsförmågan och motoriken försämras.
  • Vissa människor blir våldsamma och aggressiva.
  • Vissa människor blir med tiden beroende av alkoholen.
  • Hög konsumtion leder till skador i bland annat hjärna, lever och bukspottskörtel och kan leda till cancer.

Bilden: Här är de organ i hjärnan som påverkas av alkohol. För yngre personer påverkas känslorna mer, eftersom hjärnan inte är helt färdigutvecklad förrän i 22–25-årsåldern.

Sidan uppdaterades: