Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka årets 8:e miljöbästa kommun

Nacka kommun fortsätter att flytta fram positionerna när det gäller arbetet med miljö- och hållbarhetsfrågor. Nacka avancerar från plats 16 till plats 8 när tidningen Aktuell hållbarhet rankar miljöarbetet i landets kommuner.

Nacka kommun rankas som näst bästa kommun i Stockholms län och är tillsammans med Stockholms stad de enda 08-kommunerna på topp 10-listan. Nacka rankas som bäst av alla pendlingskommuner nära storstäder. I Nacka kommun bedrivs arbetet för att åstadkomma hållbar förändring i samverkan med kommunens företag och Nackaborna.

- Det här är en energiinjektion i vårt miljöarbete. För oss är det viktigt att fortsätta arbetet, både i kommunens verksamheter och tillsammans med Nackas företag och Nackaborna. Vi gör det här tillsammans, säger Klara Palmberg Broryd, strategi- och förnyelsedirektör i Nacka kommun.

Rankingen mäter aktivitets- och ambitionsnivån på miljö- och hållbarhetsområdet i Sveriges kommuner. Den består av en enkät med 23 miljörelaterade frågor som 225 av Sveriges 290 kommuner har besvarat.

Nacka kommuns miljöprogram ligger till grund för kommunens arbete med miljö- och klimatrelaterade frågor. Under 2017 uppdaterades programmet med höjda ambitioner, bland annat när det gäller minskningarna av koldioxidutsläpp per person. Kommunen mäter också klimatpåverkan från kommunens livsmedelsinköp noggrannare, en stor källa till klimatpåverkande utsläpp i västvärlden.

Här kan du läsa mer om hur Nacka kommun arbetar med miljö- klimat- och hållbarhetsfrågor.

Hela rankingen finns att läsa på tidningen Aktuell hållbarhets webb.

Sidan uppdaterades: