Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Earth Hour – var med och agera för klimatet

Klockan 20:30 – 21:30 lördag den 30 mars gör människor över hela världen en gemensam markering för klimatet. Var med du också!

Som en symbolisk handling är det många som släcker lamporna klockan 20:30-21:30 på lördag. För att klara miljöutmaningarna behöver kommunala verksamheter, företag, föreningsliv och Nackabor gå åt samma håll. Nacka kommun jobbar aktivt med miljöfrågor och har satt upp sex stycken lokala miljömål som vi arbetar mot. Här kan du hitta kommunens lokala miljömål.

Så kan du vara med och bidra

Det finns mängder av små och stora val vi kan göra till vardags som har betydelse för miljön, exempelvis att äta vegetariskt eller att gå, cykla eller åka kollektivt istället för att ta bilen när det är möjligt. Vi har samlat fler tips om hur du kan bidra till Nackas lokala miljömål här.

Du kan också hänga på projektet Klimatsmarta Nacka och få tips om hur du kan minska ditt klimatavtryck med appen Deedster. Projektet finansieras av Klimatklivet och målet är att tillsammans spara 1560 ton koldioxid under ett år. Läs mer om Deedster.

Läs gärna om hur Nacka gymnasium uppmärksammar Earth hour

Om Earth hour

Årets Earth Hour handlar om att vi måste lämna olja, gas och kol bakom oss och ställa om till en klimatsmart värld helt baserad på hållbar och förnybar energi. Nytt för i år är att Earth Hour även inkluderar biologisk mångfald, den infrastruktur som bär upp jordens liv. Läs gärna mer på WWF:s hemsida.

Sidan uppdaterades: