Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Utmana varandra för klimatet med app

Tävla om att sänka ert koldioxidutsläpp med kollegorna i utmaningen "Klimatsmarta Nacka" under perioden den 4-29 november. Företag och verksamheter i Nacka uppmanas utmana varandra i den lokalanpassade tävlingen för klimatet, som med hjälp av appen Deedster gör det enkelt att blir mer hållbar.

Utmana kollegorna och andra företag och verksamheter att göra skillnad för Nacka och planeten. Nu får Nacka möjlighet att delta i en lokal tävling för klimatet i "Klimatsmarta Nacka"! Initiativet är ett samarbete mellan Nacka kommun och klimatappen Deedster med stöd av Naturvårdsverkets Klimatklivet.

Det är både roligt och enklet. Förutom att du och dina kollegor i snabba quiz får vet hur vi påverkar klimatet, kommer ni dessutom förändra det med små, enkla microuppdrag – deeds som minskar ert CO2-utsläpp . De kan göras både på jobbet och privat och bidrar till minskad klimatpåverkan.

Med det samlade resultat av era deeds tävlar ni mot andra företag och verksamheter i Nacka. Den som sparar mest koldioxid och vars medarbetare gör flest deeds i snitt utses till vinnare. På så vis kan både stora och små företag kan tävla mot varandra.

Intresseanmälan

Här kan du intresseanmäla din arbetsplats. Vem som helst på arbetet kan göra anmälan. Innan utmaningen drar igång kommer du att får mer detaljerad information om tävlingen samt information om hur du enklet spridar utmaningen vidare till dina kollegor.

Så här går utmaningen till

  • När? Starskottet går kl 8.00 måndag den 4 november. Fram till dess kan ni anmäla er.
  • Målgång kl 12.00 fredag den 29 november.
  1. Genom anmälan kommer ert företag att få ett eget lag i appen Deedster.
  2. När ni laddat ner appen på Appstore/Google Play börjar utmaningen med nuläget! Genom att svara på frågor får alla som deltar reda på sitt individuella klimatavtryck.
  3. Nästa steg är förbättringar. Ni svarar på frågor om hållbarhet och utmanar er själva, varandra och de andra deltagande företagen i att göra klimatsmarta mikrouppdrag, så kallade deeds. Både frågor och deeds är till viss del anpassade till Nacka.
  4. I appens resultatlista - scoreboard ser ni i realtid era och andra företags framsteg. Håll koll på poängen och gör deeds för att ert lag ska hamna i toppen! Endast de tio medarbetare som sparat mest CO2 per grupp visas för alla, men gruppen totala sparande räkas ihop och kan jämföras med andra företag.

Två vinnare utses

Vi firar både det företag som gjort flest deeds i medel per deltagare och det företag som sparat mest koldioxid totalt. På det sättet kan både små och stora företag tävla mot varandra.

Bra att veta

Detta är ett samarbete mellan Nacka kommun och klimatappen Deedster, finansierat av Naturvårdsverket via Klimatklivet.

Det frivilligt för att delta. De kollegor som vill vara med går enkelt med via appen på startdagen.

Deedster delar inte personlig data från klimatavtryck med någon annan än den som lagt in den. Ni kommer kunna följa varandras framsteg i form av deeds och sparad koldioxid och se andra lags samlade framsteg i topplistan.

Sidan uppdaterades: