Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu bygger vi ihop strandpromenaden längs Svindersvik

Snart kan du ta en promenad längs kusten hela vägen från Svindersviks herrgård till Nacka strand. Nu arbetar vi med den sista sträckan av promenadvägen – den mellan Svindersviks herrgård och Marinstaden. Sträckan beräknas att vara klar under våren 2018.

Öppnandet av strandpromenaden har flyttats fram i relation till den ursprungliga planeringen på grund av att markarbetet har behövt anpassas till de naturligt varierade förutsättningarna på platsen.

Utbyggnaden innebär att man våren 2018 - då bygget beräknas att vara klart - kommer att kunna promenera hela vägen utmed vattnet från Nacka strand och runt Svindersviken fram till Kvarnholmsvägen. Nacka kommun återkommer med information om vilket datum stråket är färdigt att tas i bruk.

- Lagom till vårsolen kommer det att vara möjligt att promenera hela vägen från Svindersviks herrgård till Nacka strand, säger entreprenadingenjör Lars Hedrén vid Nacka kommun.

Att strandpromenaden i Svindersvik öppnas som ett stråk är i linje med att göra naturområdena tillgängliga för fler när Nacka stad växer fram på västra Sicklaön. Här kommer det att vara nära till allt - stadens puls, kultur och nöjen, natur och avkoppling.

Efterlängtat

- Det här är efterlängtat sedan länge. Just nu består området mest av otillgänglig terräng. Nu förenas slingan till en sammanhängande natur- och rekreationsupplevelse med utsikt över Svinderviken, säger Lars Hedrén.

Strandpromenaden, som passerar ovanför Nacka båtklubb, kommer att vara cirka 400 meter lång. Den består till en fjärdedel av asfalt och till tre fjärdedelar av en träbrygga som blir 2,5 meter bred, vilket gör det möjligt för både den som kommer med barnvagn och för den som är rullstolsburen att njuta av promenaden. Promenaden är delvis förankrad med konsoler som är fästa i berget. Sträckan kommer att underhållas och vara möjlig att gå året runt.

Sidan uppdaterades: