Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Utegym Kocktorpssjön

Vi bygger ett utegym vid Kockstorpssjön samt en handikapparkering 100 meter från det nya utegymmet.

Byggstart: Hösten/vintern 2018/2019
Klart att användas: Klart någon gång efter årsskiftet 2018/2019
Entreprenör: Greens Anläggnings AB
För kontakt med byggledare, e-post: eva.aberg@rockstore.se

Om utegymmet

Utrustningen är utvald för att passa ett större spann av motionärer och många av redskapen går att använda till flera olika övningar vilket ger variation till träningen.

Stora muskelgrupper såsom ben, rygg, mage, rumpa, bröst, armar och axlar kan tränas. Dess utförande i lärkträ och metall passar väl in på platsen och omgivande miljö.

En hinderbana med upphoppsstubbar, balansbom, armgång, häckar samt däck är ett lekfullt inslag som samtidigt ger bra träning och uppvärmning.

I mitten ligger ett trädäck där man kan stretcha, lämna sin vattenflaska och umgås samtidigt som man har en fin utblick över sportfältet, utegymmet och skogen.

Gymmet kompletteras med belysning för att möjliggöra träning under årets mörkare årstider.

Buskaget som ligger söder om utegymmet gallras ur för att skapa siktlinjer mot den tilltalande skogen som ligger bakom. Det ger ljusinsläpp som når ner till gymmet på soliga förmiddagar. På så sätt framhävs också de befintliga stigar som leder upp till motionsspåret.

En informationsskylt sätts upp med orientering av platsen samt illustrationer av samtliga redskap med respektive övningar.

Utegymmet byggs enligt SIS standard för utegym.

Utegymmets placering

Området för utegymmet ligger på ett sportfält inom Tollare naturreservat. I direkt anslutning till gymmet finns en skog med motionsspår, sportfältet med tillhörande pulkabacke och fotbollsmål och Kocktorpssjöns badplats. Knappt 100 meter från utegymmet anläggs en handikappsparkering.

Handikapparkering

Vid den befintliga vändplanen vid Skivlingsvägen anläggs en handikapparkering. Befintlig gräsvall och staket tas bort.

Vändplanen och parkeringen omges av planteringar och ett lägre staket i trä som förhindrar inkörning av fordon på området. En skadad björk tas ner och ersätts med ny tillsammans med ett par mindre träd.

Här hittar du alla utegym i Nacka.

Sidan uppdaterades: