Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Utegym Långsjön

Vi bygger ett utegym vid Långsjön under hösten/vintern 2018/2019.

Byggstart: Hösten/vintern 2018/2019
Klart att användas: Någon gång efter årsskiftet 2018/2019
Entreprenör: Greens Anläggnings AB
För kontakt med byggledare: eva.aberg@rockstore.se

Om utegymmet

Det nya utegymmet vid Långsjön ligger i naturreservatet i direkt anslutning till befintliga motionsspår.

Gymutrustningen är vald för att passa ett större spann av motionärer samtidigt som platsens nära karaktär behålls. Stora muskelgrupper såsom rygg, mage, bröst, armar och axlar kan tränas. På gräsmattan ligger ett trädäck där man kan stretcha och umgås samtidigt som man har en fin utblick över Långsjön. Genom utegymmet löper en gång av stenmjöl. Ytan där redskapen placeras beläggs med träflis.

För att bevara platsens lummiga och intima karaktär bevaras stora delar befintlig omgivande vegetation.

En informationsskylt sätts upp med orientering av platsen samt illustrationer av samtliga redskap med respektive övningar.

Gymmet byggs enligt SIS standard för utegym.

Utegymmets placering

Utegymmet är placerat i Långsjöns östra ände i nära anslutning till ett bostadsområde, en tennishall och en parkering. Det är en plan och öppen yta som är omgiven av lummiga buskage och träd med utsikt mot sjön. Platsen upplevs idag som en lugn och intim plats. Därför har platsens struktur behållits med lummiga buskage som omgärdar ytan.

Långsjön är ett naturreservat och här finns en av Nackas Lugna promenader, vilken är planerad för att det ska vara enkelt att ta sig ut i naturen. Slingan har måttligt med stigning och är bred. Besökare kan ta sig fram med rullstol och barnvagn. På platsen finns idag skyltning kring naturreservatet som guidar besökaren.

Här hittar du alla utegym i Nacka.

Sidan uppdaterades: