Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lekplats Ekudden i ny förtrollande skrud

Lagom till sommaren har den fina lekplatsen i Ekudden öppnat. Med inspiration från sagans och naturens värld på temat ”förtrollande skogen” har parken byggts om. Parken har även fått flera roliga lekredskap.

Lekplats Ekudden har utformats och designats på temat Förtrollande skogen.

För att skapa möjlighet till rollek, rörelselek och skapande lek är lekplatsen är utformad för att bilda en spännande lekmiljö tillsammans med den befintliga naturen.

Pia Helgodt, landskapsingenjör i Nacka kommun har samordnat och ansvarat för det kreativa arbetet.

- Ekudden är utformad med inspiration från sagans och naturens värld på temat ”förtrollande skogen”, för att bilda en spännande lekmiljö tillsammans med den befintliga naturen. Material och färgskala har valts med hänsyn till skogen och träden på plats, säger Pia Helgodt.

Lekparken har fått nya gungor, nya redskap för klätterlek samt gungdjur. Här finns bord och sittplatser och en grillplats med stockar och små kantareller man kan sitta på.

I den angränsande skogsdungen finns instrument som man kan man spela på. Några stora ekollon som är tillverkade av en träskulptör ligger nu i skogsbrynet för att locka till naturlek.

Gamla och nya buskage är utvalda för att tåla lek och skogen och träden på platsen ger en förtrollande atmosfär och en behaglig skugga.

Lekplats Ekudden ligger på Ekuddsvägen 1-3.

Mer plats för lek i Nacka

Senaste åren har ett flertal lekplatser i Nacka rustats upp och byggts ut och det kommer fler. I sommar kommer även ombyggnaderna av lekplatserna vid Wallenbergsparken i Saltsjöbaden, Älta vid Evalundsvägen/Lovisedalsvägen samt Orminge vid Myrsjöstigen vara klara.

Några av de nya lekplatserna ingår i det så kallade ”Utepaketet”, en satsning på hälsa och utemiljö som kommunfullmäktige i Nacka beslutade om 2015. Satsningarna har en geografisk spridning för att hela Nacka ska erbjuda attraktiva livsmiljöer.

100 lekplatser i Nacka

I Nacka finns cirka 100 lekplatser som kommunen ansvarar för. Här hittar du beskrivning av ett urval av våra lekplatser.
Läs mer om våra lekplatser här

Välkommen att leka i Nacka!

Bilder på lekplatsen

ekuddenlekpark1_600x450.jpg

ekuddenlekpark2_600x450.jpg

ekuddenlekpark4_600x450.jpg

ekuddenlekpark5_600x450.jpg

ekuddenlekpark6_600x450.jpg

ekuddenlekpark7_338x450.jpg

ekuddenlekpark3_338x450.jpg

Sidan uppdaterades: