Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Naturreservatet Abborrträsk - ett litet stycke vildmark i norra Boo

Sugen på lite vildmarksäventyr? Naturreservatet Abborrträsk välkomnar den som inte är rädd för lite strapatser.

Visste du att ett av Nackas minsta naturreservat ligger i norra Boo, mellan områdena Mensättra och Eriksvik? Det heter Abborträsk, och är ett område med blandad skog, branta stränder och en vacker, klar sjö där du kan fiska fritt.

Bäst för dig som vill ha en utmaning

Det är lätt att ta sig till Abborträsk, men naturen är kuperad och kräver att du kan ta dig fram på smala stigar. Det är med andra ord inte ett utflyktsmål för dig som har barnvagn eller rullstol.

Vacker utsikt, motion och fiske

Det finns många vackra utsiktspunkter runt sjön och flera små stigar att gå eller springa på. Vid södra stranden är det lättare att ta sig ända fram till vattnet. Här är det fritt fram att bada eller fiska med metspö eller kastspö, men kontrollera gärna vad som gäller i förväg. Det är till exempel inte tillåtet med fiskemetoder som kräver en båt.

Abbortjärn 7.jpg

Hitta hit

Det finns inga vägar fram till sjön, men den går att nå till fots via stigar som löper i svackor. Närmaste busshållplats heter Mensättra och ligger inom fem minuters promenad från sjön, på Värmdövägen. Den trafikeras av busslinjerna 421,422, 441, 445 och 492. Resan tar cirka 20 minuter från Nacka Forum

Parkering och tillgänglighet:
Parkering finns vid Värmdövägen, norr om reservatet. Ingen bebyggelse hindrar tillgängligheten, men det kan vara svårt att ta sig fram i den kuperade terrängen.

Läs mer om Abborträsk naturreservat och se på kartan var det ligger

Välkommen till naturreservatet Abborträsk!

I Nacka är det alltid nära till grönområden

Naturområdena i Nacka är något vi är stolta över och värnar om. När Nacka utvecklas och växer blir våra grönområden allt viktigare. Det ska alltid finnas någonstans att åka för att få lugn och ro, ta skogspromenader eller bara sitta någonstans och njuta av naturen.

Nacka har tretton fantastiska naturreservat och stora Erstaviksområdet. Läs mer om våra natur- och friluftsområden. Det finns både beskrivningar och bilder.
Natur- och friluftsområden i Nacka

Sidan uppdaterades: