Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Njut av naturen centralt i Nacka, ta en tur till Långsjön naturreservat

Långsjön naturreservat ligger centralt i Nacka. Här kan du promenera runt sjön, träna i det nya utegymmet, ta med din fyrbenta vän till hundrastgården eller bara sitta på en bänk njuta av naturen. Det är enkelt att ta sig fram med barnvagn och rullator.

Det är alltid nära till grönt i Nacka. Bara några minuter bort från Nacka Forum hittar du naturreservatet Långsjön. Det är ett av Nackas mindre naturreservat, men med stort utbud av möjligheter.

Promenera i runt Långsjön

Runt Långsjön finns en promenadslingan (1,8 km) som är en av Nackas lugna promenader . Vill du sätta dig ner en stund finns gott om bänkar. Det är enkelt att ta sig fram med barnvagn och rullator.
Läs mer om promenader och vandringar i Nacka

En person som sitter på bank vid Långsjön

Rasta hunden i hundrastgården

Reservatet har även en hundrastgård sydväst om sjön. Du tar dig dit antingen från promenadslingan som går runt Långsjön eller ner för en stig från parkeringen vid Blomsterlandet.
Här hittar du kommunens alla hundrastgårdar

Hundar som springer i hundrastgården i Långsjöns naturreservat

Träna i Långsjöns utegym

I naturreservatet ligger även ett utegym. Gymutrustningen är vald för att passa ett större spann av motionärer. Det finns ett trädäck där man kan stretcha och umgås samtidigt som man har en fin utblick över Långsjön.
Läs mer om alla utegym i kommunen

Utegymmet i Långsjöns naturreservat

Man som jobbar i naturreservatet Långsjön

Ta ett dopp i Långsjöbadet

På norra stranden hittar du Långsjöbadet, en kommunal badplats med sandstrand nära Ekängen. Badplatsen är tillgänglighetsanpassad med räcke när man går ned i vattnet. Toalett finns under badsäsongen.
Här hittar du kommunens alla badplatser

Hitta hit

Från Nacka Forum ligger busshållplatsen Skogalund två minuter bort, sen tar det cirka 5 minuter att promenera ned till sjön. Du kan också ta Saltsjöbanan till Storängens station. Glöm inte att ta en extra titt på vilka regler som gäller i naturreservaten.
Läs mer om Långsjöns naturreservat och hur du hittar hit

Välkomna till naturreservatet Långsjön!

I Nacka är det alltid nära till grönområden

Naturområdena i Nacka är något vi är stolta över och värnar om. När Nacka utvecklas och växer, blir våra grönområden allt viktigare. Det ska alltid finnas någonstans att åka för att få lugn och ro, ta skogspromenader eller bara sitta någonstans och njuta av naturen.

Nacka har tretton fantastiska naturreservat och stora Erstaviksområdet. Läs mer om våra natur- och friluftsområden. Det finns både beskrivningar och bilder.
Natur- och friluftsområden i Nacka

Sidan uppdaterades: