Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu renoverar vi fyra lekplatser i Nacka

Nu renoverar vi och bygger om lekplatserna i Finntorp, Igelbodaplatån, Hedvigslund och Rensättra.

Renoveringen och ombyggnaden börjar hösten 2019 och beräknas vara klar till sommaren 2020 .

- Närboende, bland dem barn och föräldrar, fick tycka till om hur de tyckte att lekplatserna kunde bli roligare, säkrare och mer inspirerande för både stora och små. Det är fantastiskt kul att nu kunna se deras förslag och idéer blir verklighet, säger projektledare Pia Helgodt, landskapsingenjör i Nacka kommun.

Klättra, lek, busa – eller bara koppla av

Lekplatserna uppmuntrar till både lek och rörelse, men vi skapar även plats för avkoppling. Klättervänliga lekredskap, balansbana, gungor, lekhus kommer att renoveras och byggas. I en av lekplatserna anläggs en boulebana som även vuxna besökare kan använda samt sittplatser med grillmöjlighet. I en annan lekplats byggs en stor sand- och vattenlek.

Inspiration från naturen

Parkerna och redskapen rustas upp och förstärks. Förutom att vi skapar en lekfull miljö, blir det fler sittplatser, till exempel solstolar, hängmattor. Vi förbättrar även belysningen. Stora lekytor, mötesplatser och platser för avkoppling med inspiration hämtade från naturen är ett genomgående tema.

- Vi vill använda våra gemensamma ytor på ett smart och kreativt sätt. Att bevara och inspireras av naturen är även extra viktigt nu när Nacka växer och förtätas, säger Pia Helgodt.

Renoveringen startar vid olika tidpunkter

Renoveringarna påbörjas under hösten 2019 och beräknas vara klara till sommaren 2020. Renoveringsarbetet kommer att starta vid olika tidpunkter för de fyra lekplatserna. Informationen uppdateras när vi vet mer detaljer kring renoveringens tidplan.

Lekplatserna kommer vara helt eller delvis stängda under renoveringen.

Arbetet beräknas vara klara till sommaren 2020.

Läs mer om kommande renoveringsarbete för respektive lekpark nedan. Här kan du även se illustrationer av de förbättringar vi gör.

Finntorp: Arbetet beräknas vara klart sommaren 2020.
Läs mer och följ arbetet här
Igelbodaplatån: Arbetet beräknas vara klart sommaren 2020
Läs mer och följ arbetet här
Hedvigslund: Arbetet beräknas vara klart sommaren 2020
Läs mer och följ arbetet här
Rensättra: Arbetet beräknas vara klart sommaren 2020
Läs mer och följ arbetet här

100 LEKPLATSER I NACKA
I Nacka finns cirka 100 lekplatser som kommunen ansvarar för. Här finns karta och beskrivning av ett urval av våra lekplatser.
Här finns karta och information om våra lekplatser

Sidan uppdaterades: