Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

100 000 möjligheter att upptäcka Nacka

Upptäck Nacka, våren är här! Varva ner, titta, andas, njut, höj pulsen, låt dig hänföras, lyssna till vattnets vågskvalp eller trädens rörelse, känn vinden, solen eller regnet. I Nacka finns det något för alla – och bäst av allt, Nacka är öppet varje dag, dygnet runt.

Upptäck Nacka

Det finns 100 000 möjligheter att upptäcka Nacka. Du kan varva ner längs våra strandpromenader, ta cykeln och titta på färgsprakande muralmålningar i världsklass, få upp pulsen på ett av Nackas utegym eller vandra i din alldeles egen takt på våra lugna promenader, en fin möjlighet även för dig som har rullator eller rullstol.

Våren är här, välkommen ut och upptäck Nacka.

Natur- och friluftsområden

grona-sparet-vandring-600.jpgNaturområdena i Nacka är något vi är stolta över och värnar om. När Nacka utvecklas och växer, blir våra grönområden allt viktigare. Det ska alltid finnas någonstans att åka för att få lugn och ro, ta skogspromenader eller bara sitta någonstans och njuta av naturen.

Nacka har tretton fantastiska naturreservat och stora Erstaviksområdet. Det finns både beskrivningar och bilder. Läs mer om våra natur- och friluftsområden i Nacka.

Grillplatser

Ta med matsäck med något gott du vill lägga på grillen. Nacka har många grillplatser runt om i kommunen. Kanske passerar du en när du går på långpromenad eller är ute med cykeln? Glöm inte ta med lite kol eller ved, ha elden under uppsikt och se till att elden är släckt när du lämnar platsen.

Upptäck våra fina grillplatser!
Karta - Nackas grillplatser (sök på grillplats)

Strandpromenader

Svindersviken_strandpromenad-jj-500.jpgStröva och varva ner länks Nackas rogivande strandpromenader. Nacka har unika förutsättningar för strandpromenader i och med många och långa stränder och kust.
Läs mer om Nackas strandpromenader.

Vandringsleder

Booleden

Upptäck Booleden. Du går genom skogar och över hällmarker och kan njuta av hänförande utsikt på sina ställen. Booleden är cirka 15 km lång och du kan påbörja din vandring på flera platser längs leden.
Läs mer om Booleden.

Erstavik

Vandra och cykla i Erstavik. Gör en heldagsutflykt utmed de långa vandringslederna.
Läs mer om Erstavik.

Lugna promenader

Lugna promenaderna lämpar sig för dig som vill ta det lite lugnare. Det är även ett fint alternativ för dig som har rullator eller rullstol. Det finns en lugn promenad i varje kommundel.
Läs mer om Nackas Lugna promenader.

Utegym och motionsspår

I våra utegym och motionsspår kan du höja pulsen, få en bättre hälsa och samtidigt andas frisk luft – helt gratis!

utegym

Nyckelviken-1-500.jpgUtegymmen är utrustade med redskap som passar olika typer av motionärer. Många redskap går att använda till olika övningar som varierar din träning. Det finns informationsskyltar på plats med illustrationer av redskap och exempel på övningar. Gymmen har belysning så du även kan träna mörkare årstider. Nackas utegym finns spridda i kommunen för att erbjuda så många som möjligt en attraktiv livsmiljö. Många av Nackas utegym är tillgänglighetsanpassade.
Läs mer om Nackas utegym.

Motionsspår

Det finns flera motionsspår i Nacka, en del i skogsområden och andra i anslutning till idrottsplatser. Här nedan har vi samlat information några av de mest populära spåren.
Läs mer om Nacka motionsspår.

Upptäck natur, kultur och historia i vårt vackra Nacka

Wallstreet Nacka – muralmålningar i världsklass

Elina-Metso_hellas-600.jpg

Hoppfullt. Modigt. Innerligt. Mästerligt. Hela världen kom till Nacka under Muralmålningsfestivalen 2019! Nya konstverk växte fram både i Centrala Nacka, Sickla och andra mer lokala platser i övriga Nacka. Ta cykeln och titta på alla underbara konstverk. Det finns 20 stycken över hela Nacka.
Läs mer om Wallstreet Nacka.
Läs mer om konstverken
Klicka här och se en karta över konstverken

Kulturpromenader

Runt om i kommunen finns många fina promenadstråk i kulturhistoriskt intressanta miljöer. Längs våra kulturpromenader får du lära dig mer om Nackas historia och samtidigt uppleva natur och kultur.
Läs mer om Nackas kulturpromenader.

Historiska vandringar

I Nacka finns många platser med intressant historia. Varför inte cykla eller gå någon av Nackas historiska vandringar.
Läs mer om Nacka historiska vandringar.

Sidan uppdaterades: