Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Anmälan till höstens Naturstädning öppnar 20 september

Nu är det snart dags att anmäla sig till höstens Naturstädning. Var med och hjälp till att städa vår gemensamma natur, samtidigt som ni tjänar pengar till klass- eller lagkassan. Den 20 september öppnar anmälan.

Varje vår och höst ges skolklasser och ungdomsföreningar möjlighet att städa naturen i Nacka. Anmälan till höstens naturstädning startar den 20 september. Städningen pågår mellan lördagen den 1 oktober och söndagen den 16 oktober.

Naturstädningen är ett sätt för barn och ungdomar att tjäna extra pengar till skolkassan och samtidigt få en påminnelse om att skräp inte hör hemma i skog och mark. Resultatet blir ett renare och vackrare Nacka där vi kan njuta av naturen utan att behöva störas av nedskräpning.

Bra att veta

  • Anmälningsformulären för Älta öppnar kl 17.00, Sicklaön kl 17:10, Boo kl 17:20 och Fisksätra/Saltsjöbaden kl 17:30.
  • Är du intresserad av att delta så förbered dig med uppgifter och områden som är intressanta för dig, då de flesta områden snabbt blir bokade.
  • Varje klass/förening kan endast boka fyra områden var.
  • Bidraget har i år höjts till 800 kr per område

Utökning av städområden och säckplatser

Under 2021 gjordes en översyn av kommunens nuvarande naturstädområden och säckplatser i syfte att erbjuda fler städområden. Arbetet resulterat i 18 nya städområden och 21 nya säckplatser. Nya översiktskartor och detaljkartor togs fram.

Läs mer om naturstädning och anmäl er här

Sidan uppdaterades: