Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Svagare isar i hela Nacka på grund av töväder

Nackas sjöar är fortfarande istäckta, men isen blir snabbt svagare och mjukare i det milda vädret. Snart kommer det att vara mycket riskabelt att ge sig ut på isen.

Årets skridskosäsong i Nacka blev kort - i alla fall den första omgången. Efter en tid med milt väder har isarna blivit mjukare och tunnare och inom några dagar kommer det att vara mycket riskabelt att ge sig ut.

Brunnar och tunn is vid stränderna

Alla sjöar är täckta med ett tunt lager vatten och under dessa döljer sig runda hål i isen, så kallade brunnar, som man lätt kan fastna i. På Järlasjön är brunnarna större, upp till cirka 30 cm stora. Isen är även tunnare längs strandkanten och det kan bitvis vara öppet vatten upp till en meter från land.

Ge dig aldrig ut ensam

Nackas isar mäts varje vecka, som en service till dig som vill ut och åka skridskor. Oavsett mätresultat finns aldrig några garantier för att isen ska hålla. Därför ska du alltid ha sällskap och rätt utrustning för att kunna ta dig upp om isen brister. Senaste mätningen gjordes den 11 januari.

Här kan du följa ismätningarna vecka för vecka och även se på en karta var på varje sjö vi utför våra mätningar: nacka.se/israpport

Vill du hellre åka skridskor i någon av Nackas ishallar? Här kan du hitta en ishall nära dig och se tider för allmänhetens åkning

Sidan uppdaterades: