Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Utvärdering av förslag på bostadsinnovationer är klar

Arbetet med bostadsinnovationerna framskrider och vi har nu, i ett första steg, beslutat att utveckla två av de 14 tomterna för bostäder. Sex aktörer går vidare för fortsatt möjlighet till bostadsutveckling.

I maj eftersökte vi förslag på bostadsinnovationer på 14 markområden i Nacka. 24 aktörer skickade in sammanlagt över 90 olika idéer. Under sommaren och hösten har vi arbetat oss igenom dessa förslag, och också tagit fram underlag för bästa möjliga användning för ett flertal av markområdena.

Det innebär att vi nu kommer att gå vidare med sex intressenter som särskilt har beaktat kommunens behov av enkla, mindre och billiga bostadslösningar för sociala ändamål. Det som också legat till grund för vår bedömning är en uppskattning av respektive aktörs möjlighet att tillgodose kommunens krav på soliditet och leveranssäkerhet i ett möjligt framtida samarbete.

De intressenter vi har valt att gå vidare med i ett första steg är:

  • Modulhem AB f.d. Nordiska Ecohus
  • Blå Eken AB
  • Soleed Sweden AB
  • Unihome AB
  • Sveafastigheter Bostad AB
  • KIAB Fastigheter AB

Nästa steg är att utveckla respektive idé vad gäller arkitektur, design, kostnadseffektivitet samt antal bostäder. Därefter kommer vi att välja den intressent som vi anser är mest lämplig för uppdraget.

Initialt är alltså två tomter aktuella för utveckling av bostäder inom kort, Sicklaön 73:77 Skuru skolväg och Björknäs 1:849 Skjutbanevägen.

Fortsatt utveckling av tomter och bostäder

Behovet av bostäder för sociala ändamål inom kommunen är fortsatt stort och vi letar därför kontinuerligt efter nya möjligheter. Av de 14 markområdena har några visat sig inte passa för utveckling av bostäder på kort sikt men kan bli aktuella för bostäder längre fram. Några av fastigheterna kommer kommunen att erbjuda till försäljning/tomträtt med vissa förbehåll. När upplåtelsen tillkännages kommer alla intressenter få möjlighet att lämna bud.

Har ni frågor, vänligen kontakta projektledare Peter Bertilsson, peter.bertilsson@nacka.se och telefon 08-718 9689.

Läs om bakgrunden till arbetet med bostadsinnovationerna och vårt Öppet hus 10 maj

Sidan uppdaterades: