Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nu rustar vi upp Fisksätra holme

Nu rustar Nacka kommun upp det populära rekreationsområdet Fisksätra holme. Efter upprustningen blir Fisksätra holme tillgängligt för fler och vägarna på ön kan enklare underhållas och vara framkomliga året runt.

- När Nacka förtätas satsar vi på att göra våra grönområden tillgängliga för fler, säger Marie Edling, landskapsarkitekt vid Nacka kommun.

Se bilden av Fisksätra holme här (Bild, 4 MB)

Grusvägarna breddas till cirka 2,3 meter. Anledningen till det är dels att ön ska bli mer tillgänglig för barnvagnar och rullstolsburna, dels att vägarna ska vara framkomliga för kommunens driftfordon.

Nya möbler

- Vi renoverar och placerar ut nya sittmöbler samt sätter ut fler papperskorgar. Målet är att fler ska kunna njuta av ett av Nackas mest uppskattade friluftsområden och att kommunen kan underhålla ön för en så fin naturupplevelse som möjligt, säger Marie Edling.

Upprustningen beräknas vara klar under tidig vår 2017.

Fakta om Fisksätra holme

Fisksätra Holme ligger cirka en halv kilometer från Fisksätra Station. Ön nås via en gångbro från Hamnvägen. På ön finns en badbrygga och en mindre sandstrand. Det finns även grillplatser med bänkar och bord.

Läs mer om upprustningen här

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

Skriv in din gatuadress ovan så får du:

  • Upptäcka spännande evenemang i ditt närområde.