Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Mapathon: Nacka gymnasium och lantmäterienheten hjälper Läkare Utan Gränser att hjälpa

Korrekta och uppdaterade kartor är nödvändiga för att Läkare Utan Gränser ska kunna arbeta på bästa sätt. Den 9 mars får de hjälp av klass SU17 från Nacka gymnasiums samhällsvetenskapliga program med inriktning utland.

På ett så kallat Mapathon kommer klass SU17 att rita av satellitbilder och uppdatera kartinformation över ett utsatt område i världen. Lantmäterienheten i Nacka kommun står för arrangemanget, i samarbete med Läkare Utan Gränser.

Läkare Utan Gränser räddar liv varje dag och lindrar nöd där det behövs som bäst. Bra kartunderlag är viktigt för att de ska kunna förbättra och optimera sina insatser. En fältarbetare finns med under Mapathon för att prata om verksamheten och vilka insatser som görs. Hon kommer också att berätta om sina upplevelser i fält och ge exempel på situationer där det är viktigt att man har tillgång till kartor.

Mapathon genomförs den 9 mars i Nacka stadshus. För mer information kontakta magdalena.hirsch@nacka.se

Sidan uppdaterades: