Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Har din hund testat den nya hundrastgården i Orminge?

Nu finns en ny hundrastgård vid korsningen Ormingeringen/Skarpövägen. Den ligger närmare Kummelbergets industriområde än den tidigare hundrastgården.

Här har en hundrastgård blivit två – en har agilitybana och en är byggd på naturmark. Här finns träd och buskar att sniffa på och stort utrymme att få springa fritt och leka.

Illustration över hundrastgårdens placering

En del arbete återstår

Hundrastgården kommer att kompletteras med bättre belysning och en sittbänk. Agilitybanan ska få nya hinder som är förankrade i marken. Det kommer även att byggas en entré utan lutning för att göra hundrastgården mer tillgänglig.

Varför flyttades hundrastgården?

Ytan vid den gamla hundrastgården vid Skarpövägen, närmare Korset, behövs för tillfälliga infartsparkeringsplatser och i framtiden även till bostäder. Den nya hundrastgården blir permanent och kommer inte att påverkas av kommande utveckling i Orminge.

Hitta hit

Det går bra att gå genom bostadsområdet längs med gång- och cykelvägen för att nå hundrastgården. Detta är den närmaste vägen och man behöver inte passera någon bilväg, men vägen är något backig. Det går även bra att ta sig till rastgården längs med Skarpövägen/Ormingeringen där även busslinje 444, 446 och 471 har hållplatser.

Här hittar du fler hundrastgårdar i Nacka.

Orminges utveckling

Ett planprogram för utvecklingen av Orminge centrum har antagits 2015. Enligt programmet ska centrum omvandlas till ett attraktivt, tryggt och levande centrum med cirka 1 500 nya bostäder och nya verksamheter. En del av utvecklingen är husen som nu byggs på Nybackatomten, som tidigare användes för tillfällig infartsparkering. Här kan du läsa mer om Orminges utveckling.

Sidan uppdaterades: