Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Sophämtning och öppettider på kretsloppscentralerna

Under julhelgen samlar vi ofta på oss mer avfall än vanligt. Här hittar du information från Nacka vatten och avfall inför jul- och nyårshelgerna. Öppettider, när sopbilen kommer, var du kan slänga din julgran och hur du kan sortera och återvinna till exempel julklappspapper, snören och värmeljus.

Våra öppettider i jul

kundservice

  • 23 december– 1 januari : stängt

Slambeställningar hanteras, tömningen kommer att bli fördröjd på grund av röda dagar. För akut beställning av slamtömning (på kvällar och helger), ring direkt till Cija Tank på tel. 08-55 66 17 30. Observera att jourtömning innebär en högre avgift.

Här hittar du våra kontaktuppgifter, e-tjänster med mera.

kretsloppscentraler

  • 24 – 25 december: stängt
  • 26 december: 10-16
  • 31 december: stängt
  • 1 januari: stängt
  • 5 januari: 10-16
  • 6 januari: 10-16

Här hittar du mer information om kretsloppscentralerna och öppettiderna på dessa.

Sopbilen kommer även på jul- och nyårsafton!

Vi hämtar ditt rest- och matavfall även om tömningsdagen infaller på en helgdagsafton eller helgdag. Det innebär att om din ordinarie tömningsdag infaller på julafton, juldagen, annandagen, nyårsafton eller nyårsdagen så kommer tömning att utföras!

Återvinn julen

Under julhelgen samlar vi ofta på oss mer avfall än vanligt. Många handlar dessutom sina julklappar på nätet vilket innebär en växande mängd transportkartonger som ska tas om hand.

jeans_700x350px.jpg

Presentpapper och snören sorteras olika

Presentpapper, kartong och wellpapp sorteras som pappersförpacknigar medan snören, tejp, etiketter och kuvert ska läggas i soppåsen som går till förbränning.

Pilla bort vekeshållaren på värmeljusen

Värmeljus och marschaller läggs i behållaren för metall på våra kretsloppscentraler. Tänk på att ta bort den lilla vekeshållaren från värmeljuset innan du lägger både värmeljuskoppen och vekeshållaren i metallbehållaren. Koppen består av aluminium och vekeshållaren av järn och om dessa inte separeras blir det problem i metallåtervinningen.

Julgranen

Nacka vatten och avfall erbjuder julgransinsamling på 13 platser i kommunen den 11-12 januari. Här hittar du alla platser där du kan lämna din julgran. Du kan även lämna din gran till någon av våra kretsloppscentraler. Trasig julbelysning sorteras som elavfall medan glitter och trasigt julgranspynt ska läggas i vanliga soppåsen.

Fyrverkerier

Avfyrade fyrverkeripjäser läggs i soppåsen. Förpackningen som de låg i sorteras efter de material den består av. Fyrverkeripjäser som inte fyrats av lämnas till polisen eller en återförsäljare.

Fler sorteringstips från Nacka vatten och avfall hittar du här.

Ökad kapacitet på återvinningsstationerna

Fram till tjugondagknut (13/1) höjer Förpacknings- och tidningsinsamligen (FTI) beredskapen på återvinningsstationerna med ökat antal behållare samt tätare tömningar och städningar. På FTI:s webbplats hittar du information om när FTI tömde och städade stationerna och när de gör det nästa gång. I vyn för tömnings- och städtillfällen kan du enkelt anmäla behov av tömning och städning eller rapportera andra fel. Du kan också använda FTI:s formulär för felanmälan.

Kom ihåg att platta ihop dina förpackningar, så hjälper du till att förhindra att behållarna blir överfulla.

paket_700x350.jpg

Tack för att du återvinner julen!

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.