Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Inga Valborgseldar i år – kompostera eller lämna till återvinning i stället

Valborgsfirandet i år kommer inte att kunna ske på vanligt sätt och inga eldar kommer att tändas på de platser där vi är vana att samlas och fira vårens ankomst. Därför ber vi dig att kompostera, eller lämna kvistar, ris och annat trädgårdsavfall till en kretsloppscentral i stället.

Våren är här och det börjar bli varmare. För alla Nackabor som har en egen tomt betyder det förstås att det är dags för trädgårdsarbete. Men vad ska du göra av alla kvistar och grenar, löv och mossa? I vanliga fall kanske du tar det torra avfallet till platsen för det årliga Valborgsmässofirandet och låter det bli en del av den stora elden som alla i grannskapet samlas runt. Men eftersom det inte blir några gemensamma eldar den 30 april behöver du hitta en annan lösning i år.

Kompost eller återvinning

Det bästa och mest ekonomiska alternativet är att kompostera ditt avfall, så att det kan bli ny fin jord som du kan använda i trädgården kommande säsonger. I komposten kan du lägga både grenar och kvistar, löv, mossa och grönsaksblast. Om du hellre vill lämna bort avfallet är du välkommen till en av kommunens kretsloppscentraler. Hitta en kretsloppscentral här

Beställ hämtning eller skaffa abonnemang

Är det mycket att transportera? Vi kan hämta avfallet från din trädgård. Det går bra att antingen beställa hämtning vid ett enstaka tillfälle eller att skaffa trädgårdsabonnemang hos Nacka vatten och avfall. Lär mer om de olika sätten att hantera trädgårdsavfallet hos Nacka vatten och avfall

Sidan uppdaterades: