Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Nästan 500 säckar skräp i årets Naturstädning

35 skolklasser och 21 föreningar samlade ihop inte mindre än 472 säckar med skräp, och en hel del annat avfall, under årets Naturstädning.

– Vi har fått in mycket skräp som nu har kunnat tas om hand på våra återvinningscentraler. Visst är det tråkigt att se att så mycket dumpas i naturen, men det känns också bra att ha fått det här avfallet bortstädat. Alla som har varit med och plockat skräp kan känna sig stolta över att ha bidragit till att göra Nackas natur renare och trevligare att vara i, säger Torvald Duan, gruppchef för park- och naturdrift på Nacka kommun.

Tjäna pengar och gör en insats

Naturstädningen genomförs i april varje år och är ett sätt för Nackas ungdomar att tjäna lite pengar till klass- eller föreningskassan, samtidigt som de gör en viktig insats för att få bort skräp som dumpats i kommunens naturområden. Varje klass eller förening kan boka upp till fyra av de totalt 165 områdena.

Årets städning resulterade i 472 säckar med skräp, samt en lång lista med föremål som inte rymdes i säckarna: flera gamla cyklar, en bildskärm, bildäck, pallar, mopedvrak, rostiga skyltar, cykeldelar, träbråte, gummiplattor, batterier, plåtdelar, julgran, ryamatta, grill, järnrör och en hel del byggmaterial, som plankor, träskivor och cement.

Här kan du lämna ditt avfall

Har du avfall du vill bli av med och som inte kan lämnas på återvinningsstationen? Här hittar du din närmaste kretsloppscentral

Om du har mindre mängder avfall kan du lämna det till den mobila kretsloppscentralen

Sidan uppdaterades: