Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Risk för otjänligt badvatten efter regnet

I helgen väntar soligt väder och värme, men det kan vara klokt att vänta lite med årets första dopp på grund av risk för otjänligt vatten.

Efter kraftiga regn ökar risken för att halter av bakterier och föroreningar ökar i sjöar och vattendrag. Det beror bland annat på att stora regnmängder har sköljt av ytor och tar med sig smuts, partiklar och annat som rinner ner naturligt till våra vatten.

Bräddning av avloppsystemet kan också ha skett, vilket är en normal säkerhetsfunktion för att vattenledningarna inte ska bli överfulla. Om avloppsvattnet inte skulle kunna brädda ut vid kraftigt regn riskerar vattnet istället att tränga bakåt i ledningsnätet och upp i golvbrunnar och därmed orsaka översvämningar inne i fastigheter. Läs mer om bräddning här

Vi provtar badvattnet under badsäsongen

Från vecka 23 räknar vi med att badsäsongen är i gång och då börjar vi med regelbunden provtagning av våra badplatser. Nackas första planerade provtagningstillfälle är den 7 juni. Just nu har vi alltså inga prover från våra badplatser. Här kan du läsa mer om provtagning av badvattnet

Sidan uppdaterades: