Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ansök om plats i skola

Här hittar du information om att välja och byta skola. Observera att både rutiner och inloggning till e-tjänsten är olika beroende på om du är folkbokförd i Nacka eller inte.

Folkbokförd i Nacka eller inte?

Observera att både rutiner för skolval och inloggning till e-tjänsten är olika beroende på om du är folkbokförd i Nacka eller inte. Länk till respektive inloggning hittar du därför tillsammans med informationen om skolansökan för den aktuella kategorin.

1. Folkbokförd i Nacka

Block nummer 1 leder till en sida med information om den årliga skolvalsperioden och information för dig som vill ansöka om att byta skola.

2. Inte folkbokförd i Nacka

Block nummer 2 leder till en sida med information för dig som är på väg att flytta hit, för dig som vill söka skola utan att flytta hit samt för dig som saknar svenskt personnummer.

Gemensamt för alla skolval är:

  • Fristående skola eller skola utanför Nacka
    Om du väljer en fristående skola eller en skola utanför Nacka måste du både göra en skolansökan i e-tjänsten Nacka24 och göra en ansökan direkt till skolan. Kontakta skolan för mer information.
  • Barnets vårdnadshavare måste vara överens om valet av skola
    Om vårdnadshavarna inte är överens om placering för ett skolpliktigt barn placerar kommunen eleven på en kommunal skola som har ledig plats och som ligger inom rimligt avstånd från folkbokföringsadressen.

Sidan uppdaterades: