Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Livsmedelskontrollen ser förbättringar hos förskolor och skolor

Vissa material kan innebära hälsorisker om de kommer i kontakt med livsmedel. Nackas livsmedelskontroll undersökte 2016 hur förskolor och skolor använder plastförpackningar, engångshandskar av vinyl och kastruller av aluminium. Jämfört med en motsvarande kontroll 2015 har det skett klara förbättringar.

Bild: Samtal under en livsmedelsinspektion.

En del material i förpackningar och redskap som ofta används i större kök bör fasas ut, i synnerhet på skolor och förskolor. Att granska sådana föremål har varit ett fokusområde för Nackas livsmedelskontroll två år i rad. Genom det ser man också att påpekanden om hälsoriskerna har gett goda resultat.

Nytt för 2016 var att inspektörerna även kontrollerade samma föremål hos kaféer och restauranger. Andelen som använde kastruller av aluminium var redan lågt. Över hälften använde dock vinylhandskar i hantering av fet mat och olämpliga kärl för förvaring.

Under 2017 fortsätter livsmedelsinspektörerna göra kontroller av det här slaget.

Läs mer om Material i förpackningar och redskap och andra projekt som livsmedelskontrollen genomför.

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

Skriv in din gatuadress ovan så får du:

  • Upptäcka spännande evenemang i ditt närområde.