Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nackas grundskolor tål att jämföras

En ny rapport har tittat närmare på meritvärdena för Nackas nior under perioden 1999-2016. I rapporten finns både jämförelser med riket och länet och jämförelser av resultaten på de olika skolorna i Nacka. Våren 2016 hade nästan alla skolor i Nacka ett högre resultat än nivån i riket.

Under perioden 1999-2016 ökade meritvärdet för Nackas elever i årskurs 9. Meritvärdena ökade även i riket och i länet men andelen elever som når kunskapskraven i alla ämnen har ökat mer i Nacka jämfört med riket och länet.

Nackas meritvärde ligger under hela perioden betydligt över det förväntade även när hänsyn tas till att Nacka har en gynnsam elevsammansättning, framförallt högutbildade föräldrar.

Den största förbättringen över tid är att fler elever i slutet av perioden når kunskapskraven i alla ämnen. Här är ökningen tydlig och andelen är högre än förväntat med anledning av elevsammansättningen.

Redovisningen för Nacka visar att skillnaderna mellan skolor i resultat varierar en del mellan åren, och att det finns enstaka skolor som ligger högt eller lågt. Det är samtidigt tydligt att det är en hög lägstanivå bland skolorna i slutet av perioden. Alla skolor, med något enstaka undantag, har resultat som ligger över rikets nivå, och detta gäller även det förväntade värdet utifrån elevsammansättningen.
Klicka här för att läsa hela tjänsteskrivelsen

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

Skriv in din gatuadress ovan så får du:

  • Upptäcka spännande evenemang i ditt närområde.