Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Lilla Nacka först ut i utmaningen Kunskap till 100 000

Förskolan och skolan Lilla Nacka är först ut bland förskolor och skolor i Nacka att klara utmaningen Kunskap till 100 000. All personal på Lilla Nacka har klarat Gapminders certifiering och kommer nu kunna sprida sin faktabaserade världsbild till barn och elever och därmed bidra till att ge dem en källkritisk syn på världen.

Nacka växer och vi har just blivit mer än 100 000 invånare! En stor andel av Nackaborna är barn och unga och när Nacka nu passerat denna milstolpe vill utbildningsnämnden passa på att uppmärksamma hur viktigt det är att alla barn får en faktabaserad världsbild.

Nacka kommun är först ut i Sverige med att erbjuda all personal i förskola och skola Gapminders globala kunskapscertifikat och nu har den första anordnaren certifierats vilket firades med en liten ceremoni i Nacka stadshus på måndagen då Mika Nyström, rektor på Lilla Nacka, tog emot diplom och blommor samt biocheckar till alla i personalen. Prisutdelare var Susanne Nord, utbildningsdirektör i Nacka.

Gapminder är en svensk stiftelse som startades 2005 av Hans Rosling tillsammans med Ola och Anna Rosling Rönnlund, Hans son och svärdotter. Gapminders målsättning är att bidra till en god global utveckling genom att göra statistik rörande sociala, ekonomiska och miljörelaterade frågor lättillgänglig och enkel att förstå. Arbetet görs i samarbete med bland annat FN och universitet och bedrivs utan vinstintresse.

Vill du också få en faktabaserad världsbild? Prova att göra testet på Gapminders webbsidan! Nedan hittar du länken till testet Basic Global Facts 2017 på svenska. Testet fungerar bäst att göra på dator eller läsplatta då det tyvärr inte är responsivt.
Länk till Gapminders test

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

Skriv in din gatuadress ovan så får du:

  • Upptäcka spännande evenemang i ditt närområde.