Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Fel om flaggförbud på Nacka gymnasium

Just nu sprids uppgifter om att Nacka gymnasium har infört ett flaggförbud i samband med studentfirandet. Det stämmer inte. Flaggor tillåts på Nacka gymnasium men av säkerhets- och utrymmesskäl får de inte användas inne i aulan eller under utspringet.

Nacka gymnasiums studentfirande attraherar flera tusen besökare. I aulan samlas omkring 700 studenter och skolan har gjort bedömningen att man behöver minimera vad studenterna tar med sig in i salen.

Självklart flaggar skolan med den svenska flaggan under studentdagen. Under utspringet är däremot konfettikanoner, flaggor eller annan rekvisita än elevernas klasskyltar inte tillåten. Detta enbart för att öka säkerheten. Efter utspringet har skolan inga synpunkter på vilka flaggor som förekommer.

Inför årets studentfirande gick skolan ut med information om att flaggor – liksom andra skrymmande föremål – inte får förekomma i aulan. I informationen stod också att politiska budskap eller flaggor andra än den svenska inte tillåts. Det var en felaktig formulering som senare korrigerades. Det skolledningen beslutat är att endast tillåta de flaggor som Nacka gymnasiums personal själv satt upp inne i aulan. Detta förtydligades i ett nytt informationsutskick, men den felaktiga bilden av ett flaggförbud lever dessvärre fortfarande kvar.

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.