Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Nu öppnar Svanhöjdens förskola i Älta

Sjöängens förskola i Älta flyttar nu in i en ny byggnad och byter samtidigt namn till Svanhöjdens förskola. Svanhöjdens förskola kan ta emot totalt 160 barn fördelade på 12 grupper.

Den 1 juli slår Svanhöjdens förskola upp sina dörrar. Svanhöjdens förskola är belägen på Oxelvägen nära Älta centrum. Den nya förskolebyggnaden har stora och luftiga lokaler som är möblerade med nya möbler och nytt pedagogiskt material. Byggnaden är i två plan och har ett modernt kök. Förskolans gård som ligger i nära anslutning till naturen är även den designad utifrån ett pedagogiskt perspektiv.

Svanhöjdens förskola kan ta emot 160 barn på avdelningarna Svalan, Sparven, Höken och Falken. Varje avdelning är i sin tur indelad i grupper. Förskolan följer läroplanen och jobbar tematiskt och i projekt utifrån barnens intressen.

Läs mer om Sigridsborgs skolenhet som Svanhöjdens förskola ingår i.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentar: Tidigare låg förskolan på Almvägen 1. Förskolan hette då Sjöängen. Dessa byggnader ska nu rivas och tomten ska användas som etableringsområde för pågående arbeten inom projektet Älta Centrumkvarter.

Sidan uppdaterades: