Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Färsk statistik om gymnasieantagningen ht 2019

69 % av eleverna som sökte till gymnasiet inom Stockholms län till hösten 2019 fick sitt förstahandsval tillgodosett. Drygt hälften av Nackaeleverna sökte till en skola i Nacka. Nacka gymnasium är den fjärde mest populära gymnasieskolan bland länets ungdomar.

Statistiken som just presenterats baseras på slutantagningen samt de två reservintagningar som görs av Gymnasieantagningen fram till mitten av augusti. I tjänsteskrivelsens bilagor hittar du information om antagningsgräns, medianvärde, antal reserver samt antal lediga platser för respektive nationellt program och inriktning för samtliga gymnasieskolor i Nacka.

Nackaelevernas gymnasieval (ungdomar folkbokförda i Nacka)

I år sökte 1 524 Nackaelever till en gymnasieutbildning. Det är några fler elever jämfört med föregående år. Drygt hälften av dem sökte en kommunal eller fristående utbildning i Nacka. Av de sökande fick 1010 plats på sitt förstahandsval, vilket motsvarar 69 procent. Det är en ökning med två procentenheter jämfört med förra året medan motsvarande andel i länet är 65 procent.

De program som är mest populära för Nackaelever är de högskoleförberedande programmen och 80 procent av eleverna är antagna på dessa program. Av yrkesprogrammen är el- och energiprogrammet det mest populära. Antal elever som antagits till introduktionsprogrammet har minskat med närmare 43 procent, från förra årets 148 elever till årets 85.

Nackaelever som inte kom in på en gymnasieutbildning

De cirka 100 elever, som enligt statistiken inte kom in på en gymnasieutbildning har övergått till det kommunala aktivitetsansvaret under arbets- och företagsenheten. Somliga av dessa elever har sökt utbildningar utanför samverkansområdet och kan ha antagits, men det syns inte i Gymnasieantagningens statistik.

Gymnasieval till Nackas skolor – alla sökande elever i länet

Nacka är efter Stockholms stad den mest populära kommunen att söka gymnasieutbildning till. Flest förstahandssökande hade Stockholms stads gymnasieskolor Anna Whitlock, Thorildsplan och Östra Real. Nacka gymnasium var för två år sedan länets mest populära gymnasieskola, förra året den andra mest populära gymnasieskolan och i år den fjärde mest populära gymnasieskolan.

Länk till tjänsteskrivelsen

Länk till bilaga med slutantagningsstatistik för nationella program

Sidan uppdaterades: