Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Resultat från gymnasieskolans elevenkät våren 2021

2021 års resultat på gymnasieskolans årliga enkät till elever i årskurs 2 är överlag det bästa jämfört med de senaste tre årens resultat. En fjärdedel av enkätens påståenden har ett markant bättre resultat jämfört med förra årets. Liksom tidigare år instämmer en låg andel elever i påståenden som handlar om inflytande.

Utbildningsnämnden har högt ställda mål för gymnasieskolan så trots de goda resultaten är nämndens indikatorer inte uppfyllda. Undantaget är den indikator som handlar om jämförelse med andra kommuner. Två gymnasieskolor är långt ifrån målnivån för indikatorn som mäter att 80 procent av eleverna ska kunna rekommendera sin skola. Utbildningsenheten kommer att särskilt följa upp dessa skolor i höstens kvalitetssamtal.

En fjärdedel av enkätens påståenden har ett markant bättre resultat jämfört med förra årets. Högst andel som instämmer är det gällande trygghet. Liksom tidigare år instämmer en låg andel elever i påståenden som handlar om inflytande. En stor andel elever svarar neutralt på en tredjedel av påståendena i enkäten; varken bra eller dåligt.

Liksom förra året är det stor skillnad mellan hur flickor och pojkar svarar, flickorna är mer kritiska än pojkarna. Störst skillnad mellan könen är det för de två påståenden som mäter hur eleverna uppfattar om lärarna informerar dem hur de ligger till under kursens gång samt hur eleverna ska förbättra sina studieresultat. Däremot är det ingen skillnad för elevernas uppfattning om lärarnas kunnande.

Läs hela tjänsteskrivelsen

Sidan uppdaterades: