Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Gymnasievalet 2021: 68 procent kom in på sitt förstahandsval

Till årets gymnasieantagning sökte nästan 1600 Nackaelever gymnasieutbildning och 97 procent av dessa antogs till en utbildning. Av de sökande antogs 68 procent på sitt förstahandsval. Flest Nackaelever antogs till ekonomiprogrammet följt av samhällsvetenskapsprogrammet och naturvetenskapsprogrammet.

Gymnasieval för elever folkbokförda i Nacka

Till årets gymnasieantagning sökte 1 596 Nackaelever gymnasieutbildning och av dessa antogs 1 553 elever, det vill säga 97 procent, till en utbildning. Av de sökande antogs 1 059 på sitt förstahandsval, det vill säga 68 procent.

Av de 1 471 elever som antogs på ett nationellt program blev 70 procent antagna på sitt förstahandsval. Det är framför allt gymnasieutbildningar belägna i Nacka som Nackaeleverna sökte. Flest val gjordes till Nacka gymnasium, följt av YBC och Sjölins Nacka. Efter utbildningar i Nacka var det framför allt utbildningar belägna i Stockholm som flest elever sökte till. Totalt sökte Nackaeleverna nationella program i 38 olika kommuner.

Flest elever antogs på ekonomiprogrammet följt av samhällsvetenskapsprogrammet och naturvetenskapsprogrammet. Även till teknikprogrammet och estetiska programmet antogs många Nackaelever. Knappt 85 procent av Nackas elever antogs till ett högskoleförberedande program. Knappt tretton procent av eleverna antogs till ett yrkesprogram och drygt två procent av eleverna antogs till ett introduktionsprogram.

Nackaungdomar utan gymnasieplats

Efter den andra reservantagningen saknar ett femtiotal elever gymnasieutbildning och ansvaret för dessa elever har övergått till det kommunala aktivitetsansvaret under Arbets- och företagsnämnden. Närmare 20 av dessa elever har sökt utbildningar utanför samverkansområdet och kan också ha antagits, men de uppgifterna finns inte i länets databas för gymnasieantagning.

Läs gärna hela tjänsteskrivelsen där du kan ta del av diagram som visar antalet antagna elever per nationellt program i gymnasieskolan samt antagningsuppgifter per gymnasieskola och utbildningsväg i Nacka

Sidan uppdaterades: