Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Skicka in din uppsats senast den 12 december !

Kom ihåg att skicka in din uppsats senast den 12 december för att ha möjlighet att beskriva ditt perspektiv på demokratin och samtidigt ta chansen att vinna 5 000 kronor och ett studiebesök i riksdagen.

Din uppsats ska handla om demokratin och då gärna utifrån ett lokalt perspektiv. Du väljer din egen rubrik. Uppsatsen får omfatta maximalt 5 000 tecken inklusive blanksteg. Sista dag för att skicka in den är 12 december 2021. Skicka in din uppsats via e-post till valnamnden@nacka.se.

Tema för uppsatsen

Du kan skriva kring följande teman:

  • Hur kan kommunen stärka barn och ungas perspektiv i sina beslut?
  • Vad betyder demokratin för mig i ett lokalt perspektiv?
  • Hur vill jag engagera mig mer i Nackas utveckling?
  • Måste demokrati handla om politik?

Priser

Nämnden kommer att utse flera pristagare. Förstapristagarens bidrag kommer att publiceras i Nacka Värmdöposten. De tre bästa vinner ett pris om 5 000 kronor och de tjugo bästa för vara med om ett studiebesök i riksdagen. Jury i tävlingen är val- och demokratinämndens presidium. Vinnare kommer att meddelas den 28 januari 2022.

Bakgrund till tävlingen

I år firar vi 100 år av demokrati och den allmänna rösträtten. Samtidigt firar vi att Nacka kommun är 50 år. Alla gymnasieelever i Nacka har bjudits in till en uppsatstävling som ett av flera inslag i firandet. Val- och demokratinämnden i Nacka har bjudit in till tävlingen för att ta del av de perspektiv som de unga i Nacka har på demokratin.

Sidan uppdaterades: