Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Nya Nackabor startar eget

Många av våra nya Nackabor var företagare i sitt tidigare hemland. För att ta tillvara på deras färdigheter och erfarenheter har Entreprenörshuben startat. Det är ett samarbete mellan Nacka kommun, Start-Up Stockholm och Arbetsförmedlingen. Intresset är stort och företagsidéerna många.

Mingel under invigningen

Många företagsidéer

En av deltagarna är Linfan Zhang som kom till Sverige från Kina för fyra år sedan. Efter en examen i datakunskap tog han fram en prototyp för en datatermometer som inhämtar statistik efter användarens önskemål. Under invigningen var intresset stort för hans idé och han hoppas nu på att få ett startbidrag för att komma vidare.

Linfan Zhang

– Jag var inte förberedd på att så många skulle ställa frågor efter min presentation, det känns inspirerande och roligt, säger Linfan.

Abdi-Kani Mohammed och Keyse Aden från Somalia har en annan affärsidé, de vill starta ett socialt företag som säljer Samboza, en typ av pirog som inte finns att köpa i mataffärerna. De hörde av sig till kommunalrådet Jan-Eric Jansson på Nacka kommun för att fråga hur de skulle gå tillväga för att komma vidare med sin idé. Jan-Eric bjöd in dem till ett möte.

– Under mötet berättade Jan-Eric om Entreprenörshuben och vi bestämde oss direkt för att delta. Vår ambition är att företaget ska starta om tre veckor, berättar Abdi-Kani och Keyse.Viktigt att tro på sina idéer

Tsion Seife-Selassie, som efter att ha pendlat mellan USA och Sverige under ett par år men nu bestämt sig för att stanna i Sverige, var också med på invigningen. Hon är massageterapeut, vilket innebär att hon med hjälp av massage behandlar både kroppsliga och psykiska besvär.

– Alla människor har en särskild kunskap som är unik, min är att jag är duktig på massageterapi, därför vill jag starta mitt eget företag. Jag tror att allt är möjligt om man vågar tro på sina idéer och har en positiv framtidssyn, säger Tsion.

Mingel på invigningen

Sidan uppdaterades: