Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka är Årets superkommun

Goda skolresultat, en välutbildad befolkning, nya bostäder och tunnelbana på väg. Det är anledningen till att Nacka kommun utses till Årets superkommun i Dagens Samhälles granskning av landets kommuner.

Tidningen Dagens Samhälle har analyserat data från vitt skilda kommunala områden och konstaterar att Nacka har haft en utveckling i särklass de senaste åren och står särskilt väl rustad inför framtiden.

– Vårt mål är att Nacka ska vara en kommun i framkant, ett ställe att leva, arbeta, studera och trivas i – och det tycker jag att vi uppnår. Den här utmärkelsen bekräftar den känslan och är därför väldigt rolig att få, säger Lena Dahlstedt, stadsdirektör i Nacka kommun.

Det är fjärde året i rad som Dagens Samhälle delar ut priser i kategorierna Årets superkommun, Årets välfärdsförnyare, Årets samhällsbyggare och Årets samhällsentreprenör. Priset som Årets superkommun är extra hedersamt då rankingen beräknas utifrån officiell statistik och 75 olika variabler.

– Det finns en väldig framtidstro i Nacka. Många nya företag, toppskolor, urstark ekonomi och närhet till både natur, handel och kultur gör att många vill flytta till Nacka. Nu får vi nya krafter att skapa en riktigt attraktiv stad, säger Mats Gerdau (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Nacka var som enda kommun nominerad i två prisklasser. I kategorin Årets välfärdsförnyare nominerades Nacka kommun för certifieringen av gode män och hamnade där på delad andra plats. Priserna delades ut på Stora samhällsgalan på Cirkus.

Läs mer om utmärkelsen Årets superkommun 2018

Lena Dahlstedt, stadsdirektör och Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande efter att Nacka utsetts till Årets superkommun på Stora samhällsgalan på Cirkus. Fotograf: Robin Lorentz Allard.

Sidan uppdaterades: