Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Framtidens samhälle skapas på en arbetsplats i balans

Möt Christina Gerremo och Peter Skogberg, två chefer i Nacka kommun som drivs av att se saker växa fram. Stadsutveckling är på många sätt som att lägga pussel. Alla delar är viktiga för att skapa bra platser att leva och arbeta på. I Nacka vet cheferna att medarbetarnas livspussel på många sätt är samma som medborgarnas. Allt handlar om att lyckas skapa en bra balans.

Framtidens urbana miljöer kommer att växa fram där människor väljer att vara. I Nacka sker därför tillväxten med utgångspunkt i människan. Närheten till naturen och möjligheter till ute- och friluftsliv är viktiga anledningar till att människor väljer och trivs i Nacka. Det gäller även medarbetarna.

- Ska vi klara av de utmanande och komplexa frågor vi jobbar med behöver det ske på ett hållbart sätt. Många av våra anställda uppskattar flexibilitet och balansen mellan ambitiöst jobb och en aktiv fritid. Vi vill skapa förutsättningar för en bra livsbalans och genom det få de bästa och välmående medarbetarna. Att börja på arbetsplatsen är del av att bidra till ett mer hållbart samhälle i stort, säger Peter Skogberg.

Peter Skogberg valde själv Nacka som arbetsplats både för närheten till naturen och på grund av tillgången till det större perspektivet.

- Personligen så har jag fått helt andra perspektiv på samhällsbyggnad och hur våra städer och samhällen utvecklas. Livet och människors behov har blivit mycket mer närvarande och jag har fått förståelse för hur det vi utvecklar påverkar människor dagligen, idag och för en lång tid framöver.

Nacka växlar upp

När tunnelbanan står klar i Nacka kommer restiden mellan Stockholms city och Centrala Nacka vara 12 minuter. Närheten till både stadens puls och naturen kommer då att förstärkas ytterligare. Målet är att bygga 20 000 nya bostäder och skapa 15 000 nya arbetsplatser till 2035. Nacka tar en ny och viktig roll i Stockholmsregionen.

- Den enorma utveckling som sker i Nacka gör att jobbet känns spännande på riktigt, säger Christina Gerremo och fortsätter:

Många kommuner har liknande utmaningar, men det blir en annan växel i Nacka för att utvecklingen sker på så många platser samtidigt. Vi bygger stad i och runt den nya tunnelbanan, vi rustar Nackas lokala centrum för framtiden och utvecklar förnyelseområden till attraktiva bostadsområden.

En nyfiken kommun som tror på människan

Fördelen med att jobba i en kommun som Nacka är att inga problem är för stora för att lösa. Organisationen är stor nog att tillgången till alla kompetens finns runt omkring en.

- Innan jag började jobba i Nacka kommun hade jag en helt annan bild av kommunal verksamhet. Tvärtom mot vad jag trodde upplever jag att tempot är högt och att det är en plats för människor som får energi av att arbetet är varierat och att uppdraget är föränderligt, säger Peter Skogberg.

Christina lägger till:

- Det som har fått mig att stanna i Nacka är bland annat bejakandet av nya idéer. Det finns en nyfikenhet som märks i all verksamhet, Nacka vill uppåt och framåt. Vår nyfikenhet gör att vi ständigt på jakt efter personer som vill utveckla Nacka och regionen tillsammans med oss.

Blir du nyfiken på att veta mer? Just nu har Nacka kommun flera tjänster ute – läs mer här.

Sidan uppdaterades: