Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Under tisdagen, 26/10, kommer det ske en uppgradering av Nacka24. Uppgraderingen beräknas pågå mellan kl.06:00 och 13:00 och under tiden kan det vara svårt att använda systemet.

Fritid och kultur

Vill du börja spela fotboll, hitta till en kyrka eller ett språkcafé i närheten där du bor? Här kan du läsa om vad det finns att göra i Nacka på fritiden.

Många svenskar är aktiva i en förening eller annan organiserad fritidsverksamhet när de inte är i skolan eller arbetar. Det är också ett bra sätt att träffa nya människor. Här kan du läsa mer om Kultur och fritid i Nacka.

Natur och idrott

I Nacka finns det gott om naturområden där du kan promenera, och utegym för dig som vill träna. Det finns också lekplatser, fotbollsplaner, skateboardparker, skridskobanor och badplatser som är öppna för alla.

Vill du utöva en sport eller aktivitet tillsammans med andra i en förening finns det mycket att välja bland. Hör efter med din kontaktperson på kommunen vad som kan vara aktuellt för dig. Här kan du läsa mer.

För dig som är ung

Fritidsgårdarna är till för dig som är 12 – 18 år. Där kan du bland annat koppla av och träffa kompisar, spela spel, spela musik, idrotta, dansa och använda Internet. Fritidsgårdarna är öppna på eftermiddagarna och ibland på kvällarna.

Det finns även gratis idrotts- och kulturaktiviteter för dig som är 13-19 år. Du behöver inte anmäla dig eller vara medlem i en klubb för att delta.

Musik, teater och konst

I Nacka finns ett rikt utbud av musik, teater, museer och konst. Det finns biografer för dig som vill se på film, och musik- och kulturkurser för dig som är upp till 19 år. Den som har ekonomiskt bistånd kan spela och sjunga gratis. Här kan du läsa mer.

Bibliotek

Det finns sex bibliotek i olika delar av Nacka. Biblioteken är neutrala mötesplatser med ett brett utbud av information och kultur. Du kan låna böcker, musik, tidningar och e-böcker. För att låna behöver du ansöka om ett lånekort. På biblioteken kan du använda datorer och få stöd när du ska använda kommunens digitala tjänster. Här kan du läsa mer om biblioteken i Nacka.

Kulturhus

Kulturhusen är mötesplatser för alla. Där kan du gå kurser i till exempel teater, dans eller hantverk eller gå på seminarier. På kulturhusen finns också ofta ett café. Här kan du läsa mer om kulturhus.

Sidan uppdaterades: