Rösta på Årets Nackabo 2021

Nu kan du rösta på någon av de 10 Nackabor som blivit nominerade till Årets Nackabo. Röstningen pågår mellan den 9 november till och med den 21 november 2021. Årets Nackabo arrangeras i samarbete med Nacka kommun, Nacka Värmdö Posten och Nacka Forum.

De nominerade är:

Sanna Hörnfeldt och Manzoor Zekria

Dynamiska duo som med sommarkaféet på Nackas bästa utsiktsplats tagit Henriksdalsberget till nya höjder. Ett föredömligt exempel på entreprenörskap, innovation och mod som utvecklar kommunen.

Ami Öhman

Modig, engagerad och kunnig biträdande rektor på Vilans skola/förskola. En sann eldsjäl som arbetar oförtröttligt för barn, personal och föräldrars bästa. Hon är också en fantastisk granne som alltid sträcker ut en hjälpande hand.

Martin Loogna

Stationschef på Skärgårdsradion och en sann Nackaambassadör som förgyller och gläder mångas morgnar med sina engagerade sändningar. En kulturell plattform där han även visar ett stort intresse för den lokala miljön och hållbarheten i Östersjön.

Ulf Bråsjö

Leder ”Friska Nacka”, som har fått mer än 2 000 Nackabor att börja motionera. Ett mycket uppskattat arrangemang i samarbete med kommunen, NVP och Järla orientering. Initiativtagare som lett projektet i flera år med stadigt ökande deltagarantal.

Halvard Walldén

Karismatisk och engagerad bibliotekarie med stort engagemang för barn och ungas läskunnighet, fantasi och allmänbildning. Som med hjälp av böckernas kraft och en modern pedagogik lockar nya besökare till biblioteket.

Caroline Nilsson

Engagerad kraft på Sjötäppans äldreboende i Saltsjöbaden som varje dag förgyller de boendes tillvaro med allehanda upptåg och upplevelser. Med inspiration, nya idéer och i samspel med resurser i närområde skapar hon livskvalité.

Jeanette van den Bos

Entreprenören som med stor kärlek, känsla och kunnande driver Nackapärlan Svindersviks Brygghus. Med hemlagad, säsongsbetonad mat och fika i en magisk miljö har det blivit en självklar mötesplats för både Nackabor och långväga besökare.

Birger ”Birre” Lind

Den 76 år unga förebilden och ledaren för den populära hockeyskolan i Älta IF. En stor inspiration för många barn (och föräldrar) som både får lära sig att åka skridskor och uppleva värmen och gemenskapen i lagidrott.

Susanne Wahlström

Har arbetat i nästan 40 år i Nacka med att stödja ungdomar med funktionsnedsättning eller missbruk att komma ut i arbete. Med kraft och engagemang har hon lagt ner sin själ för att hitta den perfekta arbetsplatsen i varje enskilt fall.

Cajsa Nellåker

När pandemin slog som hårdast lämnade hon sin bekväma tillvaro som pensionär för att hjälpa till med att vaccinera invånare. Modigt, omsorgsfullt och ansvarsfullt. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Rösta på din kandidat!

Du kan rösta mellan den 9 november till och med den 21 november 2021.

Andra sätt att rösta på

Du kan också rösta på Nacka Värmdö Postens hemsida, på Nacka Forums hemsida eller mejla din röst till aretsnackabo.se. Du kan också rösta manuellt i något av de röstbås som finns utplacerade i Nacka Forum, Nacka stadshus, Dieselverkstaden samt i Fisksätra-, Orminge-, Saltsjöbaden- och Älta centrum.