Kungörelse om laga kraft

KOMMUNFULLMÄKTIGE INFORMERAR Detaljplan för Bågvägen och Åbroddsvägen i Kummelnäs, i Boo, Nacka kommun Dnr KFKS 2002/116-214

Kommunfullmäktige beslutade den 11 december 2017 att anta detaljplanen. Beslutet vann laga kraft den 25 februari 2019.

I 14 kap plan- och bygglagen finns bestämmelser om vem som kan ha rätt att få ersättning för skador på grund av detaljplanen. Talan måste väckas vid Mark- och miljödomstolen i Nacka tingsrätt inom två år. Tiden räknas från det datum planen vann laga kraft. Om skadan rimligen inte kunde förutses inom den tiden får talan väckas senare.