Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Den 29/6 klockan 19:00-20:30 pågår underhållsarbeten på Nackas inloggningsplattform. Det kommer under denna tid göra så att inloggningen till många av våra e-tjänster inte fungerar.

Ambulerande röstmottagare

Om du på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till en röstningslokal och inte känner någon som kan vara bud åt dig, kan Nacka kommun ordna med en ambulerande röstmottagare. Ambulerande röstmottagning betyder att röstmottagare kommer till ditt hem eller annan plats där du befinner dig för att ta emot din röst.

Under förtidsröstningsperioden finns ambulerande röstmottagare. De arbetar på vardagar från och med den 24 augusti till och med den 9 september samt på valdagen den 11 september. På valdagen valdagen kan vi inte garantera ambulerande röstmottagning om beställningen görs efter kl 15.00.

De ambulerande röstmottagarna kommer hem till den person som ska rösta och har med sig allt material som behövs. De ambulerande röstmottagarna kan hjälpa väljaren att göra i ordning rösterna om det behövs. De ambulerande röstmottagarna har givetvis tystnadsplikt.

Om du behöver att nytt röstkort är det viktigt att berätta detta vid bokningen, så att röstmottagarna kan ta med sig det nya röstkortet när de kommer.

Läs mer om ambulerande röstmottagning på Valmyndighetens hemsida.

Om du har någon anhörig som kan hjälpa dig så kan ni använda så kallad budröstning.
Läs mer om budröstning.

För att boka in en ambulerande röstmottagare kontakta valkansliet:
E-post: valnamnden@nacka.se
Telefon: 08-718 80 66

Sidan uppdaterades: