Tertialbokslut 1

Läget ser bra ut för kommunens ekonomi, visar tertialbokslut 1 för 2016. Prognosen för 2016 är att kommunens ekonomi kommer att vara i fortsatt balans.

Det ekonomiska utfallet för tertial 1, det vill säga perioden januar-april, var 65 miljoner kronor, vilket var 44 miljoner kronor bättre än budget. Prognosen för hela 2016 är ett årets resultat på 142 miljoner kronor, vilket är 42 miljoner kronor bättre än budget. Att årets resultat förväntas bli bättre beror bland annat på att skatteintäkterna ser ut att bli högre än förväntat. Både socialnämnden och äldrenämnden lämnar nu årsprognoser som ligger i linje med budget. Dessa nämnder har under de senaste åren haft underskott.

Uppföljningar av hur det går i kommunens verksamheter visar bland annat att nöjdheten är hög bland föräldrar och elever i Nackas förskolor och skolor. Däremot har elevernas nöjdhet sjunkit inom flera områden i gymnasieskolan. Alla förskolor och skolor som har lägre än 80 procents nöjhdet kommer att följas upp under 2016.

Tertialbosklut 1 för 2016 behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde 7 juni och fastställs av kommunfullmäktige 20 juni.

Tertialbokslut 1 2016 för Nacka kommun. (PDF-dokument, 859 kB)