Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Årsredovisningen 2016 – så används skattepengarna

Ett år med satsningar på stadsbyggnad och infrastruktur, ett positivt näringslivsklimat och gott betyg från medborgarna. Och i botten på allt detta en stark och stabil ekonomi. Det visar Nackas årsredovisning för år 2016.

Nacka kommuns ekonomiska resultat klubbades av Kommunfullmäktige på måndagskvällen. För 2016 blev det ett resultat på 175 miljoner kronor, vilket är 75 miljoner kronor bättre än budget och ett av de bästa resultaten hittills.

Kommunens olika verksamheter visar generellt sett bra resultat. Låneskulden har minskat och uppgår nu till historiskt låga 300 miljoner kronor. Under 2016 har kommunen investerat för cirka 724 miljoner kronor. Den största enskilda investeringen är Kvarnholmsförbindelsen som öppnades i början av sommaren 2016. Förbindelsen är en viktig länk i att bygga ihop ett växande Nacka.

Nackas resultat på tre minuter

I år kompletterar Nacka årsredovisningen med en knappt tre minuter lång film så att fler ska kunna ta del av de viktigaste resultaten.

- Målmedvetet och långsiktigt arbete har gjort att vi fick bästa resultatet hittills 2016, både när det gäller ekonomi och kvalitet. I filmen om årsredovisningen 2016 kan våra medborgare på ett enkelt sätt se vad de får för sina skattepengar, säger stadsdirektör Lena Dahlstedt.

Läs årsredovisningen här (PDF-dokument, 3,3 MB)

Se filmen här

Sidan uppdaterades: