Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Brand vid Ryssviken

Branden som bröt ut på fredagseftermiddagen längs Värmdöleden i höjd med Vikdalen, är under kontroll. Räddningstjänsten har omringat branden och uppger att det inte föreligger någon spridningsrisk. Södertörns brandförsvarsförbund uppmanar dig att undvika att beträda det markområde som har brunnit.

Som många känner till eldhärjades ett område i Nacka mellan Marinstaden, Värmdöleden och Vikdalen i fredags. Branden är nu släckt men Södertörns brandförsvarsförbund uppmanar dig att undvika att beträda det markområde som har brunnit. Det finns många träd med brandskadade rötter vilket innebär risk för fallande träd.

Branden bröt ut vid 16-tiden på fredagen mellan Marinstadsvägen, Vikdalsvägen och Värmdöleden. Räddningstjänsten bekämpade branden med hjälp av personal från flera brandstationer. Insatsen stöttades under fredagen av två brandflygplan som vattenbombade området. Branden är nu under kontroll.

Det brandhärjade området är cirka nio hektar, motsvarande 15 fullstora fotbollsplaner. Släckningsarbetet försvåras av den oländiga terrängen och att det för närvarande är mycket torrt i marken. Eftersläckningsarbetet beräknas pågå fram till måndagen.

Den som känner brandrök uppmanas att stänga dörrar, fönster och ventilation eftersom den är dålig att andas in.

Under fredagskvällen fick kommunen frågor om missfärgat kranvatten. Vattnet är helt ofarligt att dricka och brukar försvinna om man spolar en stund. Orsaken till det gul-bruna vattnet är ett ökat tryck i ledningarna när brandslangarna kopplas på mot brandposterna.

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.