Bli röstmottagare vid EU-valet 2019

OBSERVERA: Vi är för tillfället fullt bemannande men du är fortfarande välkommen att skicka in en intresseanmälan. Du får då en reservplats och vid eventuellt avhopp bli kontaktad av oss och erbjuden en placering som röstmottagare i det distrikt där det skett ett avhopp.

Vad innebär det att vara röstmottagare?

På valdagen den 26 maj arbetar du från kl. 07.30 tills rösterna är räknade, vilket kan bli långt in på natten. För att passa som röstmottagare ser vi gärna att du är serviceinriktad, hjälpsam, vänlig och noggrann. I varje vallokal arbetar fyra röstmottagare, en vice ordförande och en ordförande som leder arbetet.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

• Upprätthålla god ordning i vallokalen.
  • Ta emot röster.
  • Pricka av i röstlängden.
  • Efter vallokalens stängning granska och räkna rösterna.

Du får betalt för ditt arbete. Utbetalning sker den 27 juni. Det skattepliktiga arvodet är:

• Ordförande: 4 000 kr
  • Vice ordförande: 3 400 kr
  • Röstmottagare: 2 800 kr

Alla röstmottagare ska genomgå en obligatorisk utbildning. Detta gäller även de som har arbetat vid tidigare val.

Anmäl intresse för att blir röstmottagare här

Mellan den 8 maj och den 26 maj 2019 pågår förtidsröstningen för EU-valet. Vi söker även förtidsröstmottagare. Arbetet består av att ta emot och sortera förtidsröster. Det är ett bemanningsföretag som sköter förtidsröstningen för Nacka kommuns räkning.

Anmäl intresse för att bli förtidsröstmottagare

Om EU-valet.
Vart femte år är det val till Europaparlamentet, så kallat EU-val. Då väljer invånarna i Sverige och de andra EU-länderna vilka som ska representera dem i Europaparlamentet. Sverige har 20 av 751 platser. Det går att förtidsrösta från och med den 8 maj 2019.

Praktisk information om valet i Nacka: www.nacka.se/val

Sveriges riksdags EU-information