Stadsdirektör till Nacka kommun

Vill du skapa maximalt värde för dagens och morgondagens Nackabor?

Stadsdirektörens uppdrag

Ditt uppdrag är att vara en drivande och samlande kraft i styrning, ledning och utveckling för att realisera Nacka kommuns mål. Du arbetar långsiktigt och målmedvetet nära politiken med fokus på att genomföra de politiska besluten och skapa maximalt värde för skattepengarna inom alla områden.

Du identifierar viktiga framtidsfrågor för kommunen, skapar helhetssyn och driver de kommun­övergripande strategiska frågorna. Du driver på utvecklingen för hög kvalitet och effektivitet i hela kommunkoncernen samt säkerställer att förtroendevalda får de underlag och det stöd de behöver. Du verkar regionalt och nationellt med andra kommuner, regionen samt med externa samarbetsaktörer och representerar kommunen i tunnelbanestyrelsen för utbyggd tunnelbana.

Som stadsdirektör i Nacka kommun tar du över stafettpinnen för den fortsatta utvecklingsresan.

• Du kommer till en nyfiken kommun med stabil och genomtänkt styrmodell och som tror på människors förmåga
  • en föregångskommun som driver på utvecklingen för hög kvalitet i välfärden genom kundval och samarbete med många andra aktörer
  • en kommun i framkant med bra verksamhetsresultat och ekonomi i balans
  • en tillväxtkommun där stadsutvecklingen drivs i takt med medborgare, miljö och ekonomi
  • en kommun med tillitsbaserad styrning som delegerat ansvar och befogenheter till lägsta effektiva nivå

Kvalifikationer och ledarskap

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av att uppnå mål och resultat på strategisk nivå och förståelse för att verka i en politiskt styrd organisation. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från privat sektor. Du har akademisk utbildning, god ekonomisk kompetens och är van att leda chefer. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Som ledare är du trygg, erfaren och klok med gott omdöme. Du är en drivande och samlande kraft med förmåga att leda utvecklingen av Nacka kommun för att realisera kommunens mål. Du har ett genuint intresse av att skapa förutsättningar för chefer och medarbetare att växa i ett klimat som inspirerar till utveckling, arbetsglädje, effektivitet och stolthet. Du är en god ambassadör för Nacka kommun och skapar goda samarbetsrelationer.

Nacka kommun skapar värde för ca 106 000 Nackabor och har ca 4 200 anställda. Kommunen ska växa med många nya bostäder, arbetsplatser, välfärdsfastigheter och ny infrastruktur fram till 2030/2040 utan att administrationen växer - med fokus på skärpt genomförandekraft, effektivitet och god ekonomisk hushållning.

Har du vad som krävs för att driva på utvecklingen av Nacka kommun för dagens och morgondagens Nackabor? Välkommen med din ansökan senast den 24 september.

Bakgrunden till rekryteringen är att Nacka kommuns stadsdirektör går i pension.

I denna rekrytering samarbetar Nacka kommun med Pro Astri AB. Är du intresserad och vill höra mer är du varmt välkommen att kontakta Pro Astris konsulter - Karin Ivarson, 0708 24 69 08, eller Agneta Värmon, 070 732 55 00.

Mer information och ansökan till tjänsten